24. okt
 
Virkelig fanget
En helt syk situasjon. Fiskeren får garnet i motoren, motoren stopper, han driver fra Nord-Korea til Sør-Korea.

Publisert: 02.feb.2017 06:53
Oppdatert: 02.feb.2017 08:38

En plage av en politisk thriller. Fiskeren Chu-Woo er virkelig fanget i nettet, i en forferdelig situasjon. Ikke vil han miste båten, ikke vil han til Sør-Korea – og mer enn mest vil han være sammen med sin lille familie.

Åpningen er sjelden god. I løpet få minutter blir vi kjent med fiskeren, hans familie og deres situasjon. Han går ned til båten, forbi vaktene, får sin daglige advarsel – og reiser ut for å dra garn, for å livnære familien.

Hvor fæle kan mennesker få seg til å bli? Det finnes ikke svar, men igjen får vi et godt bilde på at folk kan være virkelig slemme – uansett hva slags side de står på. Denne regissøren, Kim Ki-duk, har en sterk pekefinger – og han er ikke redd for å vise oss vår egen verden. Godt vist. Godt spilt. Anbefales.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke