24. okt
EKTEPARET: Alec Baldwin og Julianne Moore i Still Alice.foto: FILMWEB
 
Virkelig og gripende
Det handler om en oppdiktet person, men det er så tett opp til virkeligheten at du sitter med tanker om mennesker som har blitt rammet av demens og hva de går igjennom.

Publisert: 19.feb.2015 07:03
Oppdatert: 19.feb.2015 07:14

Dersom du velger å gå på denne filmen, så får du ikke action eller søtsupperomantikk, men en historie om en sykdom som kan ramme veldig mange. Antakeligvis kjenner du også noen.

Jeg måtte tørke tårer flere ganger i løpet av filmen.

Lykkelig

Vi møter Alice når hun er lykkelig og feirer sin 50 årsdag. Foran studentene skal hun like etterpå holde sin forelesning, men hun begynner å glemme ord. Etter hvert får hun diagnosen tidlig Alzheimers. Det blir en kamp for å holde kontakten med den hun engang var.

Julianne Moore, Alec Baldwin og Kirsten Stewart er blant de medvirkende i dette sterke dramaet. Hun har mann og tre barn. I filmen får vi oppleve hvordan utviklingen av sykdommen virker inn på både jobben hennes og på familielivet. Kanskje opplever du å bli rasende på ektemannen som ikke helt forstår og tar hensyn til konas sykdom med en gang.- Jeg skulle ønske jeg hadde kreft. Da går folk rundt med rosa sløyfe og løper maraton for deg, sier Alice i filmen.Det tar tid fra Alice får demens til det blir erkjent av familie og kollegaer at hun faktisk har det. Dette er en virkelighet som flere har opplevd.

OSCAR

Historien er fantastisk. Alice blir tolket glimrende av Julianne Moore. Hun er favoritt til beste kvinnelige hovedrolle når Oscar-prisene skal deles ut søndag 22. februar. Den fortjener hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke