7. des
MANGE FORFALL: Kommunestyrerepresentant Frode Nielsen (H), her fotografert i februar.FOTO: ASGEIR HØIMOEN
 
Får kritikk fra egne rekker for møteskulk
Over et halvt år er gått siden folkevalgte Frode Nielsen (H) sist viste seg i kommunestyret eller kontrollutvalget han sitter som leder av.

Publisert: 10.des.2014 05.56
Oppdatert: 10.des.2014 11.15

- Det er uheldig for Løten Høyre, mener gruppeleder Oddny Prytz.

Nielsen er en av tre Høyre-politikere i kommunestyret, men de fem siste av sju kommunestyremøter i år er gjennomført uten ham. Også i kontrollutvalget har han glimret med sitt fravær siden vårparten, da møtet 25. april ble hans foreløpig siste. Tre møter er avholdt senere - uten Nielsen.

Hektisk skiftarbeid

- Jeg har siden april vært i en ny jobbsituasjon hos Nortura Rudshøgda, hvor skiftarbeidet det medfører har vært vanskelig å kombinere med politiske møter ettermiddager og kvelder, forklarer han selv.

Før sju av de åtte møteforfallene har Nielsen meldt ifra til politisk sekretær Anne Randi Bjørklund i kommunen, slik han skal gjøre. Folkevalgte har full anledning til å gjøre dette, og det er ikke i strid med reglene. Likevel er både gruppelederen og leder Kjell-Erik Nordahl i Løten Høyre kritiske til måten uteblivelsen har skjedd på.- Han burde søkt permisjon, men det er ikke gjort. Selv har jeg ikke snakket med ham, og kjenner ikke bakgrunnen for alle forfallene, som jeg egentlig ikke har noe med. Men jeg synes vi som tillitsvalgte av folket skal være såpass ansvarsfulle at vi møter opp, sier Oddny Prytz.

Ble styresak

Noen ganger har Løten Høyre ikke klart å stille vara for Nielsens forfall. Partileder Nordahl lot bekymring for møteskulkingen bli en styresak tidligere i høst.

- Jeg synes ikke det er bra som folkevalgt å stille så sjeldent, og det var Frode Nielsen enig i. Han har fortalt meg om jobbsituasjonen, og jeg har bedt ham om en permisjonssøknad. Det er det mest ryddige for demokratiet, sier Nordahl.

- Jeg har gitt beskjed til Nordahl og politisk sekretær, og jeg tror på grunn av arbeidspresset at jeg heller ikke rekker å stille til det siste styremøtet 12. desember når budsjettet skal vedtas. Utover det må jeg se an situasjonen, sier Nielsen.

De to siste kommunestyremøtene og det siste kontrollutvalgsmøtet har partiet kunnet stille faste vararepresentanter som følge av styresaken og avklaringen den medførte.Nielsen er ikke den eneste med fravær.

Uavhengigrepresentant Unni Østberg-Kristoffersen har uteblitt fra kommunestyret fire ganger i år, og mange har to og tre forfall.- Generelt mener jeg vi har engasjerte og pliktoppfyllende politikere fra alle partier i Løten, og Nielsen har sikkert sine forfallsgrunner, som alle andre, sier ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke