buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Voldsom finale i Femhærerslaget
På det mest intense, så voldsomt at det blir vanskelig å ha oversikt - men det blir likevel en god finale for eventyret.

Publisert: 10.des.2014 09:55
Oppdatert: 10.des.2014 12:50

Så er vi der, ved starten på vegen mot finalen i Bilbos ferd til «Ensomfjellet» - og tilbake. Må det bare ende lykkelig for vår venn, den lille hobbiten, Thorin Eikenskjold og hans tolv dverger - også på film ...

Regissør Peter Jackson, med 17 år av sitt filmliv i Tolkiens verden med «Ringenes Herre» og «Hobbiten», henter oss på direkte inn i infernoet rundt «Langsjøby». Dragsuget av «Smaug» trekker oss ned mellom de små trehusene, og så slår flammene fra gapet på uhyret ned over hustakene.Finnes det håp for disse menneskene?Og:Går det an å fylle drøyt to timer etter en slik åpning - og i et slik tempo?

Forventninger

En produksjon til fem tusen millioner?!?!, for tre «Hobbiten»-filmer, høres nesten utrolig ut, kanskje bare imponerende slått av inntektene (les: seks tusen millioner, og det bare for første film).

Med andre ord: det finnes ingen grenser i dette universet - og det er også hva som gjør at forventningene er spikret så høyt oppe på veggen det er mulig å komme.Inne i fjellet står nå dvergene og deres venn Bilbo Lommelun.

Med beina i verdens største gullskatt. Med alle andres øyne rettet mot seg. Med mørket fortsatt truende på utsiden. Og med Thorin Eikenskjold gullblind (les: dragesyk).Kan Bilbo snakke Thorin til fornuft? Er gull så langt øyet rekker virkelig verdt mer enn selve livet?

Gloheit

Den gloheite innledningen gir denne raketten farten som trengs for å ta av, midtpartiet, med følelsespillet mellom Bilbo og Thorin, gir oss den klumpen i magen vi trenger - og selve finalen, et trekvarters slag, er grenseløst proppet; av situasjoner, både med mennesker og dataanimasjon.

Innimellom så proppet at det er vanskelig å holde oversikt over situasjonen i dette slaget med tusenvis involvert.Og når Jackson også stikker inn humorkortet her og der, så rekker ikke hjernen koble om, før det igjen fyker et øksekuttet hode gjennom bildet.Et eventyr det er umulig å forlate uten å se finalen.

Få vil gå skuffet fra kinoen.

Slitne, ja, men ganske sikkert ikke skuffet.

 
SIDE OM SIDE: Bard (Luke Evans) og Legolas (Orlando Bloom) kjemper mot mørket. Foto: SF Norge
AGGRESSIVE: Orkene, med Azog i spissen, kommer mange og aggressive. Det er klart for finale i «Hobbiten». Foto: SF Norge
TIL ANGREP: Orkenes Azog kjemper helt inn i finalens siste runder. Foto: SF Norge
I SENTRUM: Gandalv (Ian McKellen) står ved Bilbos side - hele vegen. Foto: SF Norge
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat