buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
TIDEN GÅR: Jim Broadbent som Tony Webster og Charlotte Rampling som Veronica Ford i «Sense of an Ending».
 
Ypperlig Broadbent
Slik skal det gjøres. Jim Broadbent (68) løfter «The Sense of an Ending» til en film verdt å se.

Publisert: 01.jun.2017 07:10
Oppdatert: 01.jun.2017 07:22

Broadbent er en rutinert ringrev, en kar med en enorm arbeidskapasitet, en som gjort filmer og TV i fleng, en Oscar-vinner, en mange ganger BAFTA-vinner. Personlig digget jeg Broadbent for sin rolle som Denis Thatcher i «The Iron Lady» og som Derbys styreleder Sam Longson i «The Damned United», filmen om vår alles Brian Clough – men mange husker nok den britiske skuespilleren fra både Harry Potter og Bridget Jones.

Så nært, så bra

I «The Sense of an Ending» viser Jim Broadbent hva en eldre skuespiller kan by publikum på. Det er så nært til å tro at han ikke spiller, at det ikke er skuespill, at vi faktisk er med Jim. Eller rettere sagt Tony Webster, en fraskilt kar, som prøver å henge med i hverdagen – til fortiden en dag kommer på besøk.

Hva med alt som skjer i vår ungdom? Så klart preges våre liv av det, så klart er livene våre i stor grad bygget stein for stein.

Men hva med alle andre vi er innom?

Påvirker vi deres veg inn i deres voksne liv?

Mye hopping

Ideen hentet fra en prisvinnende roman, men en god jobb skal gjøres for å løfte en slik historie over på film – og den jobben er gjort her; spesielt med å hente inn riktige skuespillere – og disse veteranenes jobb. Broadbent, ja, men også Charlotte Ramplin som ekskjæresten Veronica fra universitetstiden, og Harriet Walter som ekskona Margaret.

Noen floskler er limt inn, ja, jøss, og ikke alltid fungerer det like godt å hoppe fram og tilbake i tid, her fra hverdagen i vår tid tilbake til ungdomstida og tilbake. Og litt Hollywood-slutt er det. Men Jim redder alt sammen.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat