19. aug
ON THE EDGE: Eskil Rønningsbakken i Trollveggen fra Dario Nilsens dokumentarfilm om han.Foto: sindre Lundervold
 
Filmen om Eskil har verdenspremière
Verdenspremière både på Dario Nilsens dokumentarfilm om Eskil Rønningsbakken og Henrik Dahlsbakken «Mannen i isødet» - med det åpner filmprogrammet på Volumfestivalen i dag.

Publisert: 20.jun.2012 07:17
Oppdatert: -

ELVERUM
Volumfestivalen i Elverum lanserer seg som «hele Hedmarks kulturfestival». Og det er aldeles riktig, for her har så godt som samtlige utøvere tilknytning til Hedmark. Det er også fylkets suverent breieste kulturfestival, som rommer både musikk, litteratur, film, scenekunst og bildekunst. Og blant deltakerne er det klar overvekt av unge folk.
Mange av utøverne er bosatt utenfor Hedmarks grenser. Det betyr at Volumfestivalen ikke minst er et sted å bli kjent med unge utøvere som bare i liten grad har vist seg på hjemmebane. Men nå skal vi endelig så en sjanse til å se hva de driver med.

STARTER MED FILM

Å starte på onsdag med et filmprogram, er nytt av året. Det viser også hvordan film er i ferd med å bli en helt sentral del av festivalen. Og siden Hedmark ikke har noen filmfestival, er Volum den beste anledningen til å se hva som rører seg blant unge filmskapere fra Hedmark.
I tillegg til dokumentarfilmen om Eskil Rønningsbakken, skal det vises fire kortfilmer, pluss noen minutters klipp fra dokumentarfilmen om Team Me i Japan, som skal ha première senere i år.

DARIO OM ESKIL

Filmskaperen Aleksander Dario Nilsen fra Hamar viste sin første dokumentarfilm på Volumfestivalen for fire år siden. Nå er han tilbake med dokumentarfilmen «On the Edge», om balansekunstneren Eskil Rønningsbakken fra Vallset. Her har han regien sammen med So Hail Kamali. I fire år har Dario Nilsen fulgt Eskil Rønningsbakken rundt om i verden. Det har ført til en 30 minutters dokumentarfilm. Etter Volum skal den utvides til en timelang film, som TV2 skal vise utpå høsten.

TUR TIL SVALBARD

En annen av filmene som vises onsdag, er Hamar-regissøren Henrik Dahlsbakkens «Mannen fra isødet». Store deler av denne ble filmet på Svalbard i mai i fjor, og den handler om en oppdagelsesreisendes kamp mot å nå sitt mål.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke