20. aug
FILMER NORDPÅ: Oskar Dahlsbakken har ansvaret for foto når Tommy Wirkolas nye film nå spilles inn i Stokmarknes. Foto: Remi Laakso
 
Filmer for Wirkola
Oskar Dahlsbakken (24) mottok forrige uke prisen «Årets filmarbeider», gitt av Østnorsk Filmsenter. Nå filmer han «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» for Tommy Wirkola.

Publisert: 12.des.2016 18:32
Oppdatert: 13.des.2016 10:42

Filminnspillingen foregår i Stokmarknes i Nordland og innspillingen startet 5. desember og skal avsluttes 17. desember. Wirkola, som i Norge for tiden presenteres som Hollywood-regissør, har selv regien for filmen. Han regisserte «Hansel og Gretel: Witch Hunters» (2013), som angivelig har spilt inn 1,5 milliarder kroner – og han har denne høsten avsluttet innspillingen av «What happened to Monday?» med stjernene Noomi Rapace og Glenn Close.

Nå ble Oskar Dahlsbakken hyret for å ha ansvaret for «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta». Kristian Skar Frøysaa fra FilmBros er med Oskar som kamera-assistent.

Godt samarbeid

– Jeg fikk en forespørsel fra Kjetil Omberg, forteller Oskar på telefon fra Stokmarknes.

Omberg fra Hamar har i mange år jobbet sammen med Tommy Wirkola, blant annet med «Død Snø»-filmene.

Oskar forteller at han ikke kan si så mye om selve filmen, at det også er gitt et forbud mot å legge ut noe som helst på sosiale medier. Men han sier samarbeidet med Wirkola er bra, og at han merker godt at han jobber sammen med en svært rutinert regissør.Mye av opptakene foregår på den gamle hurtigruta «Finnmarken», som ligger på land ved «Hurtigrutemuseet» i Stokmarknes.

For framtiden

Oskar Dahlsbakken har gjort flere jobber sammen med broren Henrik – og hans arbeid som fotograf er spesielt trukket fram av kritikerne for filmene «Å vende tilbake» og «Cave». Disse jobbene er også grunnen til at han i forrige uke mottok Østnorsk Filmsenters nye pris «Årets filmarbeider», en pris som også inneholder et stipend på 10.000,-

Leder av Østnorsk Filmsenter, Terje Nilsen sier om Oskar og prisen:

– Oskar har hevet seg voldsomt de siste årene, og han er helt klart en mann for framtiden.

Nilsen har tidligere uttalt i Hamar Arbeiderblad han var voldsomt imponert over filmjobben i ekstremsporthrilleren «Cave».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke