17. aug
SKOGSARBEIDERE: Brødrene Peder (Benjamin Helstad) og Johannes (Åsmund Høeg) er skogsarbeidere på – 20-tallet i Henrik Martin Dahlsbakkens nye kortfilm, «Den fredløse». Filmen vises under filmfestivalen Hamarama. Foto: FilmBros
 
Filmpris på 50.000
For første gang deles det ut en pris i forbindelse med Hamars egen filmfestival, Hamarama. Men hvem får Hamaramaprisen på 50.000 kroner?

Publisert: 14.mar.2017 20:26
Oppdatert: 14.mar.2017 20:43

Prisen deles ut på et eget Hamaramaparty, på Gregers, kvelden lørdag 25. mars – og her er hva det styres etter når juryen skal ta sitt valg:

«Hamaramaprisen kan tildeles fagpersoner på det filmfaglige området, med røtter eller virke i Innlandet, og som har bidratt særskilt til utvikling av film eller filmfaglig miljø, med stor betydning for regionen.»

I juryen sitter ordfører Einar Busterud (leder), kultursjef Morten Midtlien, styreleder i Hamar kino KF, Tor Rullestad og kinosjef Espen Jørgensen.

Femte gang

Hamarama arrangeres for femte år på rad, festivalen trekker flere filminteresserte for hvert år – og i fjor kom flere enn 2.000 besøkende.

Festivalen åpner onsdag 22. mars, og åpningsfilmen er «Hoggeren» med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen. 36 spillefilmer står på menyen, pluss kortfilmer. Torsdag inviterer Hedmark fylkeskommune til informasjonsmøte om filmsatsing i Innlandet, med flere innledere. Det er som vanlig gameday lørdag, både for dem som vil konkurrere og det er åpent for dem som ønsker å se på.

Lørdag 25. mars er det festivalparty på Gregers på kveldstid, en sosial samling, hvor PS: Dance presenterer «moves from the movies» – og hvor Hamaramaprisen deles ut.

Filmen «Hoggeren» har premiere først 7. april, men er satt opp for tre visninger under Hamarama. Det er også verdt å merke seg at Henrik M. Dahlsbakkens nyeste film, kortfilmen «Den Fredløse» skal vises – og det skal vises et utdrag fra Hamar-filmen «Troll – The Tale of a Tail» – som nå er under produksjon i Canada.

Kinosjefens tips

Filmfestivalens program er en meny med mange gode filmer. Her er kinosjef Espen Jørgensens utvalgte, gjort på oppfordring av Hamar Arbeiderblad: «In Between», med utgangspunkt i tre jenters hverdag i Tel Aviv, den svenske suksessen «Kjempen», Ang Lee’s «Billy Lynns Hjemkomst», norske «Ishavsblod», «Hoggeren» med Anders Baasmo Christiansen – og Dahlsbakkens kortfilm «Den Fredløse».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke