25. aug
 
Finale-forestilling
Ungdomsteateret spilte sin finaleforestilling på Tingvold tirsdag kveld. For Alice var det siste forestilling med ungdomsteateret.

Publisert: 20.mar.2018 23:34
Oppdatert: 21.mar.2018 09:46

Før lysene ble dimmet, spotlighten rettet mot scenen og tribunen fylt med publikum, satt skuespillerne fra Stange kulturskoles ungdomsteater backstage og pøste på med sminke, for det absurde og folkekjære stykket, basert på Lewis Carroll sin barnebok fra 1865.

Siste kveld i eventyrland

-Jeg er spent på kveldens forestilling. Det har vært utrolig merkelig å spille stykket, fordi det er så absurd, forteller Tuva Flem Solgaard (16) fra Stange, som er «den gale hattemakeren» i stykket.

Tuva sier at de andre forestillingene har gått bra, så hun håper finaleforestillingen også går bra.

Stange kulturskoles ungdomsteater har spilt Alice i Eventyrland fra den 18. til den 20. mars.

I garderoben backstage var det småprat og latter – de unge skuespillerne virket ikke særlig nervøse før siste gig.

Ungdomsteateret på scenen

Da publikum hadde satt seg godt til rette, kom Alice – spilt av Guro Husom (18) fra Ilseng – ut på scenen. I ungdomsteaterets forestilling satt Alice seg ved kjøkkenbordet for å gjøre lekser, men hun sovnet og drømte seg inn i Eventyrland, hvor hun møtte en hel del snodige karakterer, og fargerike scener utspilte seg. Ungdomsteateret engasjerte publikum, som så ut til å la seg underholde av den absurde verdenen, med teselskaper, en gal dronning, snakkende dyr, ekstremt utagerende personligheter, regler og rim. Da Alice omsider våknet i huset sitt igjen og scenelyset dimmet ned, fikk Ungdomsteateret jubelrop og rungende applaus. Regissør Trine Nyhus Lørum sa noen velvalgte ord, skuespillerne fikk blomster og Alice fikk avskjed – det var nemlig siste ungdomsteater-forestilling for Guro Husom.

Trist å slutte

På Stange kulturskoles ungdomsteater er taket på alder 3. videregående. Etter forestillingen fikk Guro klemmer av teater-gjengen.

-Det har vært veldig morsomt å spille Alice i Eventyrland, og det har vært mye følelser, siden det her var min siste forestilling.

Guro har vært med i nesten fem år, og forteller at det blir trist å ikke se gjengen hver uke lengre.

-De var flinke

-Og entusiastiske, sier Ellinor Bjørnstad – en ungdomsteater-veteran – etter å ha sett forestillingen. Hun syntes det var underholdende i Eventyrland med kulturskolens ungdomsteater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke