19. aug
 
Finstemt samklang i Vang kirke
Denne helga har DeFrost Youth Choir og Vang sangforening gått sammen om å lage nyttårskonserter i både Vang og Stange kirke.

Publisert: 10.jan.2015 21:40
Oppdatert: 10.jan.2015 21:53

- Bevisst valg, sier dirigenten i DeFrost, Thomas Caplin. - Som svenske er jeg vant med 13. dagskonserten som en avslutning på jula, sier han.

Samarbeid

Caplin forteller at DeFrost har sterkt fokus på samarbeid. Tidligere har koret hatt samkonsert med blant annet Collegium Vocale. Nå altså Vang sangforening.

- Vi ser verdien i et samarbeid mellom de unge utøverne og eldre sangere med lang fartstid, sier Caplin. - Viktige også for etterveksten til de voksne korene. Caplin sier at koret også har en klar filosofi om å søke harmoni mellom mennesket og musikken.

- For bak enhver stemme står det også et menneske. Vi ønsker å utvikle verdier som respekt, toleranse, solidaritet og lojalitet blant ungdommene våre.- Det merkes med en gang en får tre inn i koret, sier en av sangerne Synnøve Markeng fra Toten. Vang sangkors dirigent, Håvard Forvemo, har før hatt et nært samarbeid med Caplin via felles engasjement på Toneheim Folkehøgskole

- Håvard er en god kollega, og det er gøy å jobbe sammen med gode kolleger, sier Caplin. Vang sangforening huser rundt 30 glade sanger som de sjøl uttrykker på hjemmesida si.

Variert konsert

De rundt 200 frammøtte i Vang kirke lørdag ettermiddag fikk med seg en variert konsert. Vangsang slo an tonen med «Hodie Christus natus est». Samstemt og nydelig framført. Tett etterfulgt av ulike verket av Petter Dass, fransk julemusikk og «Nordnorsk julesalme».

DeFrost hadde blant annet en urframføring av «Invitus». Krevende nummer for unge sangere. Men dette takler disse talentene. Fast og forpliktende øving to ganger i uka gir resultater!

Publikum ble og invitert med til en improvisasjon over «Det hev ei rose sprunge». Folket ble også tydelig begeistret over «Du ser meg i auga».

Alf Jacob Melbye hadde tatt plass sammen med stolt bestemor Nora Melbye for å oppleve storebror Erik Agathon utfolde seg i konserten. - Jeg likte nummeret om sjøgress beste, forteller Alf Jacob.

Denne nyttårskonserten viser også at det nytter å arrangere konsert også etter jul. Vakker samklang på alle måter, framført av to dyktige kor!Publikum har også en mulighet til å høre de to korene, i Stange kirke søndag kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke