18. aug
Gærninger: F.v. Didrik Ånberg, Matea J. Bjerkelund og Noah D. Pedersen debuterer som TV- skjermen under mandagens premiere av «Labyrint».Foto: Kristian Einang
 
Fire nye TV-stjerner
Onsdag 1. januar starter NRK Dramas nye storsatsing «Mammon», foreløpig i seks episoder. Ingjerd Egeberg fra Moelv stiller i en av de største rollene.  

Publisert: 22.des.2013 11:47
Oppdatert: -

Dette er også en av de største tv-oppdragene Ingjerd Egeberg har hatt. Hun spiller Eva, som er svigerinnen til hovedpersonen Peter, spilt av Jon Øigarden, og det er en gjennomgående rolle i serien.
– Eva er blitt nødt til å beskytte seg selv og sønnen sin, og kan kanskje framstå som kald. Men hun har et stort hjerte, og er handlekraftig og sterk, sier Ingjerd.
Hovedpersonen Peter er en gravende journalist, og får et anonymt tips om en finansskandale. Det kan ligge an til å bli årets store avsløring. Men en av de involverte, er Peters egen bror Daniel (Anders T. Andersen).
Peter mener broren må behandles på samme måte som andre maktmennesker. Så han velger å la avisen gå ut med finansskandalen. Avsløringene får store konsekvenser for Daniel, og fører til skyldfølelse både hos familien og hos Peter.
Grådighet
Saken får en ny vending da Peter aner at broren kan ha vært presset, og starter sin egen jakt på sannheten. Det fører ham inn i et sammensurium av medier, næringsliv og politikk der grådigheten rår. «Mammon» presenteres da også som en thriller om grådighet. «Det handler om hva og hvem du er villig til å ofre for de store nyhetene, for makt og for penger,» heter det fra NRK Drama.
amerikansk versjon
Bak «Mammon» står to brødre, produsenten Vegard Stenberg Eriksen og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Sammen har de to hatt ideen til serien. Og den har allerede vekket internasjonal oppmerksomhet, i god tid før sendestart. Rettighetene til å lage en amerikansk versjon av «Mammon» ble solgt til film- og tv-giganten 20th Century Fox i høst. Også de franske rettighetene er solgt. Mens NRK Drama på sin side allerede er i gang med arbeidet med en ny sesong av serien.
– Det blir en oppfølger, så det gleder jeg meg til å være med på, sier Ingjerd. I tillegg til Jon Øigarden, og Ingjerd Egeberg, byr serien på et stort kobbel av norske skuespillere. Nils Ole Oftebro spiller nyhetsredaktør Mathisen. Blant andre profilerte folk er Anna Bache-Wiig, Andrine Sæther, Alexander Rosseland, Terje Strømdahl, Dennis Storhøi, Robert Skjærstad, Lena Kristin Ellingsen, Andrea Bræin Hovig og Vidar Sandem som sjefredaktør Holst.


TVstjerner
Didrik Ånberg (8), Matea J. Bjerkelund (8) og Noah D. Pedersen (8) er deltakere i barne-tv-programmet «Labyrint».
- Nå blir vi TV-stjerner, fastslår Noah D. Pedersen stolt. Sammen med Didrik Ånberg og Matea J. Bjerkelund debuterer nemlig han på TV-skjermen under mandagens premiere av «Labyrint». «Labyrint» er et konkurranseprogram med barn som deltakere, og trioen fra Hamar er det første av ti lag som skal i aksjon.
Undervegs i programmet får de unge deltakerne en rekke utfordringer som de må løse, men hvis ting ikke går helt som planlagt, blir de dynket med slim.
- Jeg fikk slim i skoene, og det syntes jeg var litt ekkelt, sier Matea J. Bjerkelund da hun skulle forklare hva hun husket aller best fra innspillingen. Nå har de også fått erfare at en TV-produksjon ofte kan være langtekkelige greier.
- Jeg husker best at alt tok veldig, veldig lang tid, sier Didrik.

Ikke for pingler

- Dette er ikke for pingler, står det i programbeskrivelsen, og de tre unge deltakerne slår fast at akkurat det stemmer rimelig bra.
- Det er jeg enig i. Man må nok være litt tøff for å være med, men jeg syntes ikke at det var spesielt skummelt, sier Didrik Ånberg.
- Det er ingen av oss som er pingler, så det gikk veldig bra, sier Noah.
Sammen er de litt smågale, og da passet det seg fint at de valgte Gærningene fra Hamar som lagnavn.
De kjenner hverandre godt fra før etter flere år som klassekamerater, og de tror at det kan ha gitt en positiv effekt på innsatsen undervegs i programmet.
- Vi fungerte nok veldig bra som et lag, slår Didrik fast. Det var nemlig hele 1.200 barn fra hele Norge som meldte seg på audition til «Labyrint», men NRK fant altså plass til de tre unge gærningene fra Hamar.
- Audition var ikke skummelt i det hele tatt. Det var bare kjempegøy, sier Matea.

Nye Stjerner

Det eneste som gjenstår nå er mandagens premiere. Deretter venter en helt ny tilværelse som TV-stjerner, og akkurat det er noe de tre gærningene ser veldig fram til.
- Det kommer til å bli kjempekult, men samtidig litt rart, sier Didrik. Nå håper gærningene fra Hamar at autografjegerne kommer løpende.
- Jeg gleder meg til å skrive autografer, sier Noah.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke