23. aug
konsertklare: Lokale ungdommer sammen med stjernene. Bak fra venstre Tor Michael Gilliam Sæther, Marius Westling, Maja Langeteig og Signe Weider Skjesol. Foran fra venstre Kirill Troussov og Mari Silje Samuelsen.
 
Skal spille med stjernene
Når verdensstjernene holder klassisk julekonsert i Furnes kirke lørdag 15. desember, er det en spesiell begivenhet også for de fire unge lokale musikerne som nå er valgt ut til å delta i konserten.

Publisert: 13.des.2018 18:07
Oppdatert: 13.des.2018 19:39

Den klassiske julekonserten er tilbake på Hedmarken. Ikke i Vang kirke denne gangen, men i Furnes kirke, der det spilles to konserter lørdag.

Og her er det et skikkelig internasjonalt stjernegalleri som stiller. To av dem er kjent fra tidligere klassiske julekonserter på Hedmarken. Sopranen Sylvia Schwartz deltok i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013. Den russiske fiolinisten Kirill Troussov var med på samme konserten i 2006, og er nå tilbake.

Ensemblet New Ideas Chamber Orchestra (NICO) fra Vilnius er kjent for mange på våre trakter gjennom sin opptreden under Festspillene i Elverum.

Et kor er også med denne gangen. The Voces8 Scholars er ifølge Mari Silje et av verdens ledende kor.

LOKALE UNGE

Et nytt innslag i den klassiske julekonserten er en masterclass der unge talenter fra Mjøs-regionen er trukket inn. Til sammen var 12 unge musikktalenter plukket ut til å delta på masterclass i forkant av lørdagens klassiske julekonsert. Blant annet har Mari Silje Samuelsen stått for deler av undervisningen for masterclass-elevene, som i år er forbeholdt strykere og sangere med bakgrunn fra kulturskoler.

Torsdag ble det klart at fire unge musikere var valgt ut fra masterclassen til å delta i julekonserten i Furnes kirke lørdag. De fire er Maja Langeteig (18), Signe Weider Skjesol (15), Marius Westling (17) og Tor Michael Gilliam Sæther (15) – alle fra Hamar kulturskole.

Etter fullført masterclass, skal de ha prøver fredag, og to konserter lørdag.

Jobbes godt

– Det er ikke ofte en får spille med et så godt orkester, sier Signe Weider Skjesol.

– Vi har kjent hverandre lengte og spilt mye sammen, sier de fire.

– Og det er klart det vil være gøy å lykkes når det er i Hamar det skjer,

– Vi visste ikke hvor mange som ville bli valgt ut. Men når en finner fire så gode unge musikere, da er det klart at det jobbes godt på Hamar kulturskole, sier Mari Silje Samuelsen, som selv startet sin utdannelse på Ringsaker kulturskole.

– Der hadde vi timer på 45 minutter. Og skal en beholde kvaliteten på undervisingen, er det viktig at en kan bruke tid på det, sier Mari Silje.

Tilbake til Hamar

Blant dem som tidligere har deltatt på den klassiske julekonserten, er den russiske fiolinisten Kirill Troussov, som deltok i 2006. Sopranen Sylvia Schwartz har også deltatt tidligere; hun var med i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013.

– Så fint kulturhus dere har fått! Det konstaterte Kirill Troussov, som var i Hamar forrige gang i 2006.

– Tenk at det er 12 år siden sist!

– Jeg liker meg i Norge, og jeg liker området her – både naturen, snøen og kulden, sier han.

Og kanskje blir det til og med elg til middag en av dagene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke