Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
GLAD: Her er en fornøyd sjuåring, Emil Dybvig, Stavsjø, med en abbor på 1,2 kilo. Foto: Privat
 
Abbor’n på Nes
Emil Dybvig (7) fra Stavsjø tok en abbor på 1,2 kilo i Grøtlitjernet. Ingen tilfeldighet.

0
Publisert: 19.aug.2016 04:00
Oppdatert: 19.aug.2016 10:51

«At folk på Stavsjø er noen kløppere til å fiske abbor kommer av Grøtlitjernet som ligger inntil vegen like østafor grendesamfunnet», het det i en reportasje i Hamar Arbeiderblad for drøyt tjue år siden.

Det var altså akkurat her, i Grøtlitjernet, at Emil også tok sin store abbor sist søndag. 1,205 kilo, for å være nøyaktig.

Ikke langt unna, langs samme vegen, tok en annen kar fra Stavsjø, Jørgen Lystad (9), en abbor på nesten en kilo i fjor. Med den fisken vant han hovedpremien i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse i 2015.

Mjøsabbor

Grøtlitjernet ved Nesvegen har også sin historie. Gjedda dominerte i sin tid, tjernet har vært rotenonbehandlet, tjernet har vært tømt, det ble sent på nittitallet satt ut mjøsabbor – og Emils abbor på 1,2 kilo er ganske sikkert et resultat av innsatsen til Nes og Helgøyas jeger- og fiskerforening.

Også for et par år siden ble det meldt inn en abbor på over kilo’n, tatt i Grøtlitjernet, til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse.

Storabbor

Sportsfiskerne i Hedmark kan abborfiske. I fjor vant Rolander Johannessen fra Ottestad klassen for abbor med en fisk på 1,9 kilo, året før vant Mette Bekkevold fra Løten klassen med en abbor på to kilo – noe som er en uvanlig stor abbor. Årets liste toppes av Sigurd Cottis Hoff fra Løten med en abbor på 1,350 kilo tatt i Rokosjøen.

Det er visstnok tatt abbor på mer enn tre kilo i Norge.

I Romania er det tatt en abbor på fire kilo på stang, ifølge Wikipedia – og samme kilde forteller om en abbor på sju kilo tatt i Tyskland, men den ble ikke tatt på stang.

 
FORNØYD: Magnus Holland-Olssen (12 år) med en abbor på nær kilo’n. Foto: Privat
RUGG: Erik André Engelstad tok denne flotte ørreten i Mjøsa torsdag. Den ble tatt på wobbler utenfor vannverket Stange. Vekt 4,66 kilo!.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke