20. mai
GLAD: Her er en fornøyd sjuåring, Emil Dybvig, Stavsjø, med en abbor på 1,2 kilo. Foto: Privat
 
Abbor’n på Nes
Emil Dybvig (7) fra Stavsjø tok en abbor på 1,2 kilo i Grøtlitjernet. Ingen tilfeldighet.

Publisert: 19.aug.2016 04:00
Oppdatert: 19.aug.2016 10:51

«At folk på Stavsjø er noen kløppere til å fiske abbor kommer av Grøtlitjernet som ligger inntil vegen like østafor grendesamfunnet», het det i en reportasje i Hamar Arbeiderblad for drøyt tjue år siden.

Det var altså akkurat her, i Grøtlitjernet, at Emil også tok sin store abbor sist søndag. 1,205 kilo, for å være nøyaktig.

Ikke langt unna, langs samme vegen, tok en annen kar fra Stavsjø, Jørgen Lystad (9), en abbor på nesten en kilo i fjor. Med den fisken vant han hovedpremien i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse i 2015.

Mjøsabbor

Grøtlitjernet ved Nesvegen har også sin historie. Gjedda dominerte i sin tid, tjernet har vært rotenonbehandlet, tjernet har vært tømt, det ble sent på nittitallet satt ut mjøsabbor – og Emils abbor på 1,2 kilo er ganske sikkert et resultat av innsatsen til Nes og Helgøyas jeger- og fiskerforening.

Også for et par år siden ble det meldt inn en abbor på over kilo’n, tatt i Grøtlitjernet, til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse.

Storabbor

Sportsfiskerne i Hedmark kan abborfiske. I fjor vant Rolander Johannessen fra Ottestad klassen for abbor med en fisk på 1,9 kilo, året før vant Mette Bekkevold fra Løten klassen med en abbor på to kilo – noe som er en uvanlig stor abbor. Årets liste toppes av Sigurd Cottis Hoff fra Løten med en abbor på 1,350 kilo tatt i Rokosjøen.

Det er visstnok tatt abbor på mer enn tre kilo i Norge.

I Romania er det tatt en abbor på fire kilo på stang, ifølge Wikipedia – og samme kilde forteller om en abbor på sju kilo tatt i Tyskland, men den ble ikke tatt på stang.

 
FORNØYD: Magnus Holland-Olssen (12 år) med en abbor på nær kilo’n. Foto: Privat
RUGG: Erik André Engelstad tok denne flotte ørreten i Mjøsa torsdag. Den ble tatt på wobbler utenfor vannverket Stange. Vekt 4,66 kilo!.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.