21. mai
KLASSISK: Robert Odden Lindsveen viser fram en klassisk ørret tatt i Atnaelva. Foto: Privat
 
Elvejakta er i gang
Elvejakta er i gang. Og det er klart for innspurten i fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad.

Publisert: 05.aug.2016 04:00
Oppdatert: 05.aug.2016 06:56

Niåringen Benjamin Lunde Hansgård fra Furnes løftet inn en ørret på 1,2 kilo i Renaelva, og Robert Odden Lindsveen fra Brumunddal tok en ørret på 1,2 kilo, på spinner, i Atnaelva. Det må være et godt startskudd på en sesong-avslutning det er store forventninger til.

Brumunda?

Hva kommer til å skje i Brumunda denne høsten? Det er et av spørsmålene det knyttes stor spenning til. De to siste sesongene har gitt en eventyrlig sesongavslutning i Norges beste ørretelv. De siste dagene av august i fjor måtte være et eventyr for dem som jaktet ørret i Brumunda, og året før, i 2014, ble det tatt mange store ørret i løpet av siste uka av august.

Og enkelte av dagene, i begge disse årene, var hva vi sportsfiskere kaller elleville. 20., 23., 24. og 25. august i 2014 ble det meldt inn tretten store ørret fra Brumunda, og en dag som 28. august i 2015 ble det meldt inn fem grove ørret.

Kjentfolk

Når fisken går for fullt opp denne flotte elva, som renner gjennom sentrum i Brumunddal, så virker det nesten som om ørreten biter på hva som helst når som helst – men slik er det selvsagt ikke. Ørretjegerne i denne elva kjenner hver en stein, hver en strømkant, hver en kulp – og de vet akkurat hvordan de skal håndtere et slik type fiske.

Vi andre kan selvsagt også være heldige, men karene som kjenner Brumunda godt er i en helt egen divisjon i dette terrenget. Derfor er det alltid spennende å se hva som skjer når høsten kommer, når nedbøren løfter vannstanden – og ørreten skyter fart opp i elva.

Her er august. Tiden er her. Og: Bare noen få dager igjen av sesongen.

 
STOLT: Benjamin Lunde Hansgård (9) fra Furnes tok denne ørreten i Renaelva. Foto: Privat
DIGER: Emilian Szirmai-Hauge (5) fra Hamar viser fram ei skikkelig gjedde. Foto: Privat
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.