Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Eventyret er i gang for fiskerne
Eventyret er i gang, både på Mjøsa og i elva. Største smilet har nok Stein Egil Kristiansen (65) fra Stavsjø som allerede har tatt to mjøsørret på mer enn sju kilo.

Publisert: 05.mai.2017 10:15
Oppdatert: 15.mai.2017 07:01

Det er så herlig å lese om disse storfiskerne, og det er så lett å forstå at det ikke er tilfeldig at det er akkurat de som drar opp ruggene. Til Hamar Arbeiderblads reporter Jo Kjetil Heggelund sa luringen fra Stavsjø:

– Gjennom mange år med mjøsfiske lærer man seg knepene og fjorden å kjenne.

Hemmelig

Og om hvor han tok dem, sa Kristiansen:

– Det er hemmelig hvor. Det var i et område i Furnesfjorden.

Den første, på 7,7 kilo, tok han natt til mandag, den andre tok han natt til tirsdag, begge til omtrent samme tid på natta, rett etter klokka fire på morrakvisten – og ikke nok med det: han mistet en tredje på samme størrelse.

I 2003 vant Stein Egil Kristiansen HAs fiskekonkurranse med en mjøsørret på 9,240 kilo.

Bra start

Det har vært mange båter i aksjon de første maidøgnene på Mjøsa, mest inne i Furnesfjorden – men også fiskerne i Ringsakerfjorden har naturligvis vært i aksjon – og de har hatt en meget bra start på sesongen.

Robert Larsen har allerede landet en punding, en ørret på 6,4 kilo – og Bjørn Magne Øverlien har tatt tre flotte fisker; en på fem kilo, en på 4,3 kilo og en på 3,1 kilo.

Laksefiske

Siden 2010 har hovedpremien i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse vært å få prøve laksefiske i Namsen, hos grunneier Svein Romundstad på Lilleøen gård. Det er også hovedpremien i år.

Vinneren trekkes ut av lista med alle innmeldte, og foreløpig sistemann som har fått prøve seg var Jørgen Lystad som var ni år da han vant fiskekonkurransen med en abbor på 0,850 kilo tatt i Stavsjøen. Abboren ga fire timer laksefiske med roer i Namsen, pluss tolv timers fiske fra land – og et døgns overnatting i hytte med plass til fire personer.

Fjorårets vinner av hovedpremien var Svein Erik Haug (65) fra Hamar. Til sommeren prøver han seg i Namsen hos Svein Romundstad på Lilleøen gård.

Vil du være med i HAs fiskekonkurranse? Slik melder du inn resultatene:

Send epost til red@h-a.no. Ring inn fangstmelding til 02318. SMS/MMS: HAfisken til 1963 (tjenesten koster 5 kr). Send brev til HA, PB 262, 2302 Hamar.

Husk følgende opplysninger:

Type fisk, vekt, når og hvor fisken er tatt, hvem som har tatt fisken - og gjerne utstyr som ble benyttet. Send gjerne med bilde av fiskeren med fangsten.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
EVENTYR: Stein Egil Kristiansen fra Stavsjø med to skikkelige rugger, tatt 1. mai og 2. mai. Foto: Jo Kjetil Heggelund
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke