Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
FIN ØRRET: Tor Olav Vestrheim, Drevsjø med en flott ørret på 3,880 kilo tatt i Femundselva 20. mai. Foto: Privat
 
Fiskefest på Mjøsa
Festen er allerede i gang, og snart er det klart for «Fiskefesten» på Åkrestrømmen i Rendalen.

Publisert: 29.mai.2015 04:00
Oppdatert: 31.mai.2015 18:39

På Mjøsa er det et eventyrfiske denne våren. Inn på lista denne uka: to nye mjøsørret på mer enn åtte kilo – og nok en ørret på mer enn sju kilo. Topper lista nå gjør Ove Hansen fra Stavsjø med sin ørret på 8,5 kilo – og Hansen har hatt et helt utrolig fiske fra han tok 8,5-kilos-fisken 20. mai. Fire dager senere, 24. mai, tok han en fisk på 7,3 kilo – og 25. mai tok han nok en «punding» på 6,4 kilo. Det er neste ikke til å tro. Og bare så det er nevnt: for elleve år siden hadde Hansen omtrent en samme type uke inne i Furnesfjorden. Den gang, i 2004, tok han to grove mjøsørret på samme dato, 19. mai: 8,3 kilo og 5,6 kilo. I tillegg tok han en «punding», en på 6,8 kilo 8. mai.

Imponerende

Morsom er også historien og Sigbjørn Svenkerud fra Brumunddal som har rapporterte inn to flotte fisk, i løpet av to turer, 21. og 22. mai: 8,2 kilo og 5,6 kilo. Og spesielt trivelig er det å lese beskjeden han har hengt på e-posten med innmeldingen: «Slenger også med at dette er de to første turene mine alene utpå Mjøsa!» Imponerende. Intet mindre.

Elvefiskerne har også meldt sin ankomst på lista. Ringreven Frank Søbakk fra Stange, selvsagt, med en ørret på 3,1 kilo tatt i Glomma – men også må vi nevne Tor Olav Vestrheim, Drevsjø – som topper lista «ørret elv» med en ørret på 3,8 kilo.

Vinn bil!

På Åkrestrømmen i Rendalen forberedes årets «Fiskefesten». 19. – 21. juni er det fiske, underholdning og hygge under festivalen som i fjor ble satt i gang av ildsjelene Lillian Aune og Bjørnar Strømsmoen. I fjor var førstepremien 150.000 kroner. I år er førstepremien en bil til en verdi av 400.000,-

- Interessen er stor. mange påmeldinger; både hedmarkinger, men også fra Troms, Sverige og Finland, forteller Bjørnar Strømsmoen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke