Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
NM: Vegard Magnor og Bjørnar Strand har gitt seg selv det humoristiske navnet «Team Hengeballe». Til helga er det NM på Mjøsa. Foto: Remi Laakso
 
Gleder seg til NM
De har hver sin mjøsfiskebåt, men de fisker sammen. Vegard Magnor (29) og Bjørnar Strand (45) er «Team Hengeballe».

0
Publisert: 10.jun.2016 07:08
Oppdatert: 10.jun.2016 07:25

Denne helga er det «Trolling NM 2016» på Mjøsa. Gutta har en besteplassering fra 2014, da tok de en imponerende tredjeplass.

- Det kunne jo ikke bli «Team Magnor» eller «Team Strand», så da ble det «Team Hengeballe», da, ler Bjørnar Strand.

Båten til Vegard er en 18-fot’s fiskerbåt, og den hentet gutta i Stavanger.

- Vi har jo hver vår båt, men det triveligere å fiske sammen, da, sier gutta.

- Og så kan vi sove litt på skift, om det trengs.

Rekordene sine har de orden på. Bjørnar har tatt en mjøsørret på 5,3 kilo, Vegard har tatt en punding, på 6,1 kilo. Som team har de tatt en ørret på fire kilo.

Østerdalen

Gutta er begge fra Østerdalen. Bjørnar vokste opp med fiske rundt Koppang, Vegard var med faren sin på fiske i små elver, som eksempelvis Julussa. Slik fikk de interesse for fiske, og om de ikke er på Mjøsa, så fisker de kanskje på Storsjøen i Rendalen.

- Teamet vårt har 250 følgere på facebook, det er en åpen side hvor folk diskuterer fiske og legger ut bilder, forteller de to kameratene.

De har til og med laget sin egen konkurranse på Mjøsa, natt til 1. mai.

- Det er egentlig litt rart at ingen har startet en slik konkurranse tidligere. Det er jo natta når mjøsfiske åpner, sier Bjørnar.

De har skaffet sponsorer, har fine premier – og de har et godt samarbeid med Tore, kroverten på Tjuvholmen Kro.

NM på Mjøsa

Denne helga er det NM, med påmelding lørdag, med seksten timers fisketid. Fellesstart er Gjøvik havn. Konkurransen ble første gang arrangert i 2004, og da er det snakk om jakt i verdens største storørretstamme. Så langt i år er det, som vanlig, tatt mange flotte ørret i mai måned. Den største på ni kilo. Konkurransen i år vil bli gjennomført som fang og slipp. Det skal tas bilde av fiskene som blir tatt, og vinneren blir kåret etter et lengdebasert poengsystem. Kun ørret på 54 centimeter eller lengre teller i konkurransen.

Gjedde og abbor

Stor ørret blir garantert tatt denne helga, og videre utover sommeren. Men den aller beste tiden for mjøsørret er mai måned – og tiden på høsten. Det viser også listene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranser opp gjennom tidene. Men nå er det også tid for andre klasser i HA’s fiskekonkurranse. Sjekk eksempelvis lista for klassene abbor og gjedde.

Andre Lillehovde fra Ridabu har allerede tatt en gjedde større enn ti kilo – og liker helst at vi noterer teamnavnet, «Pikewarriors». Og stas er det også med Sigurd Cottis Hoff, som har tatt en abbor på 1,350 kilo i Rokosjøen.

I en epost til oss skriver Sigurd:

- Fisken ble tatt på en «popper». Stedet er et av mine hemmelige sweetspots til årstiden. Det er noen triks og knep som kjæm med åra.

 
GLAD: Sigurd Cottis Hoff med abbor på 1,3 kilo. Foto: Privat
BEIST: Andre Lillehovde med gjedde på ti kilo. Foto: Privat
STOR: Eirik Konningrud Bergan med gjedde på seks kilo, Foto: Privat
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke