Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
I NOTA: Her løfter Fabian Schøyen fra Hamar inn en rugg på 6,2 kilo tatt ved Helgøya 10. juni. Foto: Privat
 
Herlig junifiske
Sol, sommer og junifiske. Det napper både i sjø og elv. Til og med finnes fortsatt muligheter for å lure en rugg på Mjøsa.

0
Publisert: 17.jun.2016 04:00
Oppdatert: 17.jun.2016 07:14

Vår og høst er de beste årstidene på Mjøsa. Mai er desidert den beste måneden for å ta en stor mjøsørret. Men om vi sjekker tallene for juni, de siste årene, så ser det ikke dårlig ut.

Mjøsørret i juni

I 2012 ble det meldt inn tretten grove ørret fra Mjøsa i juni, i 2013 ble det meldt inn åtte, i 2014 ble det meldt inn fjorten og i 2015 ble det meldt inn ti mjøsørret i juni. Og om du lurer på størrelsen, så ble det hvert eneste år meldt inn noen skikkelige rugger i juni; 8,2 kilo (2012), 6,5 kilo (2013), 7,6 kilo (2014), 7,6 kilo (2015). Bortsett fra i 2013, så ble det disse fire årene meldt inn «pundinger» sent i juni måned.

Da er det selvsagt stas å kunne fortelle om Fabian Schøyen fra Hamar som har meldt inn en «punding», tatt 10. juni ved Helgøya. Og Kai Holmlund, en rutinert kar fra Nes, tok en rugg på 4,2 kilo ved Mengshoel 12. juni. Ikke dårlig, det heller.

Ellers er juni måned en strålende måned for elvefiske. Tidligere år forteller om godt fiske både i Renaelva, i Åkrestrømmen, i Femundselva, i Glomma, i Atnaelva – og i fjor ble det også meldt inn mange flotte ørret fra Brumunda sent i juni.

Litt skuffet

Sjekk ny mann på toppen av klassen for gjedde. Jan Arne Berglund fra Vallset – med ei skikkelig «krokodille» på 13,5 kilo tatt utenfor Hovinsholm 9. juni. Han var nok helst ute etter ørret, Berglund, for noen dager tidligere tok han en ørret på 5,3 kilo i samme område.

Til h-a.no sa han:

– Det er jo moro når det biter skikkelig, men når du ser at det er ei stor gjedde som sitter på kroken så blir du litt skuffet. I hvert fall blir jeg det.

 
BLID: Anders Haugnes med en abbor på 1,1 kilo. Foto: Privat
KLASSISK: Ørret på 1,6 kilo tatt på mark i Renaelva. Foto: Privat
FORNØYD: Kai Holmlund med en ørret på 4,2 kilo tatt ved Mengshoel. Foto: Privat
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke