Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
NM PÅ MJØSA: Øyvind Granskogen og Norges Trollingforbund inviterer til NM på Mjøsa denne helga. Påmelding i Gjøvik havn lørdag ettermiddag. NM ble første gang arrangert 2004. Foto: Remi Laakso
 
Inviterer til NM
Det er klart for NM på Mjøsa. Lørdag til søndag. Flere enn hundre deltakere stiller.

Publisert: 12.jun.2015 04:00
Oppdatert: 12.jun.2015 06:51

Nytt av året er «fang og slipp». Ingen fisk skal leveres inn for veiing eller lengdemåling. Fiskerne må ta med et målebrett, som de får utdelt ved start, ut i båtene, fisken må lengdemåles, dokumenteres med foto tatt med mobiltelefon – og sendes juryen som sms eller e-post.

– Men det må understrekes at det er fullt lovlig å ta med fisken hjem, sier Øyvind Granskogen i Norges Trollingforbund.

Påmelding er i havna på Gjøvik lørdag ettermiddag. Det skal fiskes i seksten timer, til søndag formiddag. Vinneren kan reise hjem med et ekkolodd til en verdi av 34.000 kroner. Premiebordet har en totalverdi på 100.000,-

Mange med

– Vi venter mellom 120 og 130 deltakere, det har vært vanlig i alle år, sier Øyvind Granskogen.

– Alle kan være med. Det kreves bare båt, stang, snøre og krok – og så kan man møte opp i havna på Gjøvik, melde seg på, få utdelt en deltakerbrikke, en målebrett – og så er det bare å sette i gang.

Han presiserer, som alle mjøsfiskere, at rutine er en stor fordel.

– Det er ikke overraskende at man gjerne ser de samme navnene høyt oppe på listene, sier Øyvind Granskogen, som selv har en personlig rekord på 6,7 kilo.

Sjekk video

Våren har allerede vært en fest på Mjøsa. På Hamar Arbeiderblads liste er et allerede atten ørret på mer enn seks kilo. Topper gjør Johnny Høgli fra Råholt med sin rugg på 10,4 kilo.

Helt strålende er også historien om veteranen Rolf Væstad fra Gaupen som 9. juni tok en ørret på sju kilo og en på nær fem kilo i løpet av en halv time!

Sjekk også Inge Rønning fra Rendalen som er inne på lista med fire ørret tatt i elv. På bildet til denne reportasjen holder han en flott renaørret på tre kilo – men om du ikke allerede har gjort det, så se video på h-a.no av Rønnings kamp med en renaørret på 5,5 kilo.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke