Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
FORNØYD GJENG: Egil Sjørengen (4,48 kg), Finn Erik Rønning (4,24 kg) og Robert Larsen (6,12 kg og 5,16 kg). Foto: Privat
 
Maifest på Mjøsa
Hurra for mai! På Mjøsa!

Publisert: 15.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 13:43

Og om noen skulle lure, så er det meldt inn langt flere mjøsørret til fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad i år enn det var på samme tidspunkt i fjor. Og det er meldt inn sju «pundinger» – mot fem på samme tidspunkt i fjor.

Uansett er mai den beste måneden på Mjøsa. Det gjentar seg, sesong etter sesong.

Treg start ...

Gutta i Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening meldte om en litt treg start, «litt lenger mellom fiskene i år enn i fjor», men nå har alt ordnet seg i området de omtaler som «Ringsakerfjorden». Foreningens diplomliste toppes av Øyvind Sjørengen, Gaupen, som tok en mjøsørret på 7,42 kilo 10. mai. Tatt på en klassisk devon. «Fisken var 84 centimeter, en merket villfisk», er meldingen fra formann i Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening, Robert Larsen.

Larsen selv er en av flere i foreningen som har brukt vinteren til å bygge sin egen mjøsbåt. At båten hans virker, det er det ingen tvil om: 6,12 kilo, 5,16 kilo og 4,46 kilo er en flott rekke.

«Nå er vel båten innfisket», skriver han i en e-post til Hamar Arbeiderblad.

Gromhylsa

En morsom detalj i Robert Larsens historie om «pundingen» er at denne ble tatt på det han kaller «gromhylsa», en «Jens Hansen-devon» fra Gjøvik – og det er den fjerde «pundingen» han har tatt med denne hylsa.

De fleste fiskene som er meldt inn er tatt i Furnesfjorden – men her er det nok også langt flere fiskere som prøver seg. Topper lista gjør fortsatt Erland Ryen fra Brumunddal med sin «kubbe» på 8,4 kilo.

Men det er mange dager igjen av mai ...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke