21. mai
STOR: Anders Kurud viser fram ei skikkelig sommergjedde, på sju kilo, tatt i Furnesfjorden forrige torsdag.
 
Mens vi venter ...
Det tas stor fisk i Mjøsa i juli, både ørret og gjedde – men nå slår snart elvefiskerne til for fullt ...

Publisert: 15.jul.2016 04:00
Oppdatert: 15.jul.2016 07:48

Kan hende trengs bare noen kraftige runder med regn til før det smeller. De rutinerte ørretfiskerne er nok allerede i terrenget, utålmodige som de er – men ganske sikkert ser de mer opp mot himmelen enn ned i vannet – ikke med en bønn om pent vær, men om nedbør.

Fjorårets lister i Hamar Arbeiderblad viser en strålende elvesesong for dem som jaktet på ørret. Mest av alt handlet det selvsagt om juli og om august. Det ble en voldsom sesong i Brumunda, elva bekreftet virkelig sin stilling som Norges beste ørretelv.

Brumunda

De største fiskene i fjor ble riktignok tatt i vårfiske, i Renaelva, av spesialistene Inge Rønning og Anders Svalstad, det ble tatt stor fisk i Mistra (4,4 kilo) og i Åkrestrømmen 3,9 kilo), Frank Søbakk fra Stange tok en ørret i Glomma på 3,1 kilo – men så handlet det mest av alt om Brumunda – og den største innmeldt fra Brumunda i fjor tok Jimmy Oppegård: 3 kilo, 27. juli. Og når det gjelder ørret på mellom en og to kilo var Brumunda helt i særklasse i fjorårssesongen.

Harrfest

Sjekk lista denne uka når det gjelder harr. Her handler det om litt av en fisketur i Jyltingsmarka nordøst for Drevsjø 1. juli. Seks harr på over kilo’n på samme døgnet!

«Skikkelig bett på storharren og perfekt fiskevær med både sol/vind/regn», skriver fiskeren Stein Tore Enger fra Hernes i en hyggelig mail til oss. Uka etter tok han den største av harrene, den han nå topper harrlista med, på 1,3 kilo!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.