Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
STOR FISK: Her er en kar som er fornøyd. Ole Marius Ekeberg med en mjøsørret på 6,5 kilo. Foto: Privat
 
Sommer-TV-konkurranse
Det er klart for presentasjon av mjøsfiske for nasjonen. Sommeråpent sendes fra Mjøsa i neste uke, og NRK inviterer til fiskekonkurranse.

0
Publisert: 08.jul.2016 04:00
Oppdatert: 08.jul.2016 06:43

Det skal konkurreres i ørret, abbor og gjedde, fiskere og fisk skal presenteres i NRK Sommeråpent på kveldstid – og hovedpremien er en 3-D-printa mjøsørret. Konkurransen presenteres i den første Sommeråpent-sendingen på NRK fra Kapp 12. juli. Hver kveld er det innslag fra konkurransen; fra Atlungstad 13. juli, fra Lillehammer 14. juli, fra Hamar 15. juli og fra Gjøvik lørdag 16. juli. NRK rigger også en tavle for bilder som følger konkurransen.

Vanskelige juli

Kan hende er TV-seerne så heldige at de får se en skikkelig mjøsørret tatt, selv om sannsynligheten kanskje er liten. I fjor ble kun to mjøsørret, på mer enn tre kilo, tatt i juli, meldt inn til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse: En ørret på 6,9 kilo, tatt ved Grefsheimaleen 17. juli og en på fire kilo tatt i Furnesfjorden 29. juli.

En lite håp tente kanskje Ole Marius Ekeberg denne uka da han meldte inn en klassisk «punding», en ørret på 6,5 kilo, 88 centimeter lang, tatt ved Neslandet 4. juli. Fisker og fisk er på bildet som følger denne artikkelen.

Elvefiske

Ellers er juli en fin måned for elvefiske i Hedmark. Verten på Skogli Camping og Hytteutleie ved Atnbrua, Kyrre Brænd, passer godt på sine gjester – og det er også han som gjerne sender inn fangstrapporter – både fra Atnsjøen og fra Atnaelva. Denne uka har Kyrre rapportert inn tre flotte ørret tatt i Atnelva, 1,2 kilo, 1,1 kilo og en på 1 kilo. Olav Brekken fra Løten hadde et par riktig så fine dager i begynnelsen av uka. Mandag tok han en ørret på 1,050 kilo og tirsdag fulgte han opp med en klassiker på 1,2 kilo – begge tatt nettopp i Atnaelva.

Alltid stas hos Kyrre er skryteveggen hans, hvor han tegner av fiskene, skjærer dem ut i tre – og spikrer dem opp. Det er virkelig en flott gest, og etter hvert er veggen blitt et flott monument.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke