Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Sommerferiefiske
Sommeren er her, og fiskeutstyret plukkes fram fra loft, boder og garasjer. Det er tid for sommerhygge.

Publisert: 19.jun.2015 04:00
Oppdatert: 19.jun.2015 07:04

Det er alltid hyggelig å lese tallene som forteller om fritidsfiske i Norge og som presenteres av Norges Jeger- og Fiskerforbund – og i år forteller NJFF at i overkant av femti prosent av Norges voksne befolkning fisker en eller flere ganger i året. Blant barn i aldersgruppen 11 til 16 år fisker 84–88 prosent en eller flere ganger per år. Og snakker vi om sportsfiskere, de ivrige, som fisker ti eller flere ganger per år, så regner man med at en halv million nordmenn tilhører denne kategorien.

Småfisk

Man treffer garantert noen fiskere i løpet av en liten biltur på Hedmarken en sommerkveld, for eksempel ved Rokosjøen hvor vi denne uka traff Khuang Cer (20) og Bawi Kuplian (22). De fisket mellom Rokosjøen og Vesle Rokosjøen sammen med venner – og frydet seg når småfisken boblet i overflata – og innimellom nappet på krokene deres.

På spørsmål om de hadde fått noe større fisk i dette området, så svarte de nei – men også at det spilte mindre rolle. De koste seg i den flotte sommerkvelden.

Fiskefesten

Helgen som kommer er det nok mer alvor når sportsfiskerne møtes i Rendalen. Fjorårets suksess med «Fiskefesten» gjentas – og det er ventet mye folk; både for konkurransen og for å ha det trivelig sammen. Førstepremien i fjor var 150.000 kroner. Nå er premien en bil til verdi av 400.000,- Det skal fiskes på Storsjøen og i Mistra – og det er selvsagt jakten på storørret som gjelder.

For de aller fleste som plukker fram fiskestanga når til sommerferien handler det nok mer om fritidshygge, akkurat som fiskerne ved Rokosjøen denne uka, Khuang Cer og Bawi Kuplian.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke