Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Stor gjeddefest
Norbert Szubinski fra Løten er en rutinert gjeddefisker. Nå har han og kameratene hans meldt inn et trillebårlass.

0
Publisert: 24.jun.2016 04:00
Oppdatert: 27.jun.2016 06:55

Norbert er fast på de årlige listene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Denne gang melder han inn en gjedde på 7,4 kilo som sin største. Kameratene hans har meldt inn gjedder på 7,1 kilo, 5,1 kilo, 4,6 kilo og 4,2 kilo. Alle gjeddene er tatt i Åkersvika. Også fra Trysilelva er det meldt inn ei stor gjedde. Det er Tina Solbakken som har tatt ei gjedde på 8,2 kilo.

Slik vokser gjeddelista i konkurransen, og vi vet av erfaring at det vil bli meldt inn mange store gjedder utover sommeren. I fjor ble den største gjedda, på 14,6 kilo, tatt av Kent Evenrud fra Ottestad, 13. juli i Åkersvika – og det ble tatt gjedder på over ti kilo i Mjøsa både tidlig og sent i juli.

Rekorder

I Åkersvika ble det i 2011 meldt inn ei rekordgjedde på 18,6 kilo. Han som tok gjedda het Jørgen Asplund fra Ottestad. Asplund hadde norgesrekord med denne gjedda, inntil det utpå senhøsten ble meldt inn ei gjedde på 18,7 kilo tatt i Øyeren.

Det er mange ganger skrevet og snakket om langt større gjedder, men disse gjeddene på atten kilo er i dag registrert som rekorder for gjedde tatt på sportsfiskerutstyr. I Sverige er rekorden 19,3 kilo – men den sterkeste historien i Skandinavia har nok dansken Finn Sloth Hansen som i 2015 tok ei gjedde på 21,1 kilo da han dorget – med kajakk! Gjedda ble målt til 125,5 centimeter.

Fiskefesten

Vant hovedpremien i årets «Fiskefesten» i Åkrestrømmen sist helg gjorde Truls Amundsen fra Rena. Han stakk av med en flott fiskebåt i premie. Konkurransen ble arrangert for tredje år på rad. To hundre og femti fiskere deltok i todagerskonkurransen. Førstepremien i juniorklassen tok Adrian Rønning Myrvang fra Hamar.

Daniel Svendsberget fra Elverum tok den største fisken, en ørret på 3,7 kilo tatt i Storsjøen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke