24. aug
God stemning: Ben Basgård og Jonas Fjeld så ut til å kose seg på Herredsvang, og det var liten tvil om at stemningen var god også blant publikummerne som hadde tatt turen. Foto: Kristian Einang
 
Fjeldstøtt fra Jonas
Jonas Fjeld innledet konserthøsten i Romedal på best mulig vis med en herlig konsert foran en stappfull sal på Herredsvang.

Publisert: 17.aug.2013 05:47
Oppdatert: -

Romedølene vet å sette pris på de konsertene som settes opp på Herredsvang, for i likhet med mange andre ganger var det minimalt med tomme seter i konsertlokalet. Fjeld rundet 60 år i fjor, og har siden starten med Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band i 1973 hatt en meget begivenhetsrik karriere. Han kan vise til tre spellemannspriser med to priser i klassen for rock, og én pris som årets mannlige artist. Fjeld har samarbeidet med en rekke musikere, og er kanskje mest kjent som den ene av to rustne karer sammen med Ole Paus.

Bunnsolid duo

Fredag kveld sto Fjeld på scenen med gitarist Ben Basgård, og sammen utgjorde de en meget solid duo. De to alene var mer enn nok til å skape den herlige stemningen som publikummerne hadde håpet på i forkant av konserten.
De var tydelig at begge to satte pris på publikums oppmøte, men humøret var minst like godt ute i salen. Latteren satt løst, og da Fjeld inviterte til allsang takket tilhørerne gledelig ja til akkurat det.
Repertoaret strakte seg utover Fjelds lange karriere, og i løpet av kvelden fikk vi høre låter som «Sett Bagen fra deg», «Den Svarte Elva», «Siste Terningkast», « Nerven i Min Sang», samt sangen om Fjelds hjemsted «Konnerud». Spesielt sistnevnte ble en hit blant publikummerne da vi fikk høre at historien bak sangen handler om en forfjamset Ole Paus som aldri fant fram til Fjelds fødested.

Herlige historier

Fjeld stilte til konsert med herlig humor og gode fortelleregenskaper. Hver låt hadde sin egen historie, og hovedpersonen selv brukte god tid på å fortelle hver og en av dem. Kombinasjonen mellom historiefortelling og sangframføring fungerte perfekt, og det var deilig å få mulighet til å le ettersom det tidvis var steikende varmt inne i konsertlokalet.
Det er mye spennende som skjer på Herredsvang om dagen. Anne Grete Preus kommer til Romedal 1. november, og før det blir det konsert med Henning Kvitnes og Poul Krebs 10. oktober.
Vi gleder oss til en herlig konserthøst.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke