18. aug
kirkekonsert: Frida Ånnevik opptrer i Sjusjøen fjellkirke lørdag.
 
Fjellfest med Frida
Frida Ånnevik, Anne Flugstad og Kristin Asbjørnsen er blant artistene som deltar i årets utgave av Sommerfestuka på Sjusjøen.

Publisert: 18.jul.2017 12:18
Oppdatert: 18.jul.2017 12:19

Det er andre året at Sommerfestuka på Sjusjøen finner sted. Som i fjor byr den på en blanding av konserter, vandringer, samtaler og kirkelig fellesskap. Arrangør er Sjusjøen fjellkirke i samarbeid med Det Norske Misjonsselskap, Hamar bispedømme, Prøysenfestivalen, Brøttum historielag, Mesnali leirsted, Rustad fjellstue, Ringsaker kommune og Destinasjon Sjusjøen.

Kristin Asbjørnsen

Åpningskonserten er en gospelkonsert i kirka med duoen Kristin Asbjørnsen og Olav Torget onsdag 19. juli. Kristin Asbjørnsen har de senere årene jobbet tett på den afroamerikanske spirituals-tradisjonen, og sammen med hennes jazzbakgrunn har hun utviklet et særpreget og kontrastfylt uttrykk. I fjor hadde hun midnattskonsert i Hamar domkirke under AnJazz.

Prøysen og Madagaskar

Mangfoldige Anne Flugstad har flere opptredener under årets Prøysenfestival, og deltar også på sommerfestivalen på Sjusjøen. I fjellkirken framfører hun konsertforestillingen «Pizza og Paiso» sammen med Anders Rønningen. Her blir Prøysens univers satt i sammenheng med impulser fra Madagaskar og den gassiske hverdagen. Det er et originalt konsept med impulser fra to kulturer, med både det prøysenske og gassiske i bunnen. Anders Rønningen er tidligere misjonær på Madagaskar, og folkemusiker som blant annet spille valiha – Madagaskars nasjonalinstrument, som også betegnes bambusharpe.

Frida Ånnevik

Lørdag kveld er det konsert med Frida Ånnevik i fjellkirka. Frida Ånnevik opptrådte sist under Sommeråpent fra Moelv i forrige uke, da sammen med som Helge Lien i låta «Kjæm du i kveld». Fredag i neste uke skal hun ha konsert i Hamardomen. Men aller først i Sjusjøen fjellkirke.

Mangfold

Av andre arrangement på Sjusjøen er det stort spenn, fra bibelvandring i fjellet, til familietur med fuglemerking. Salmekveld i fjellkirka hører med, og det samme gjør bakerovn på kirkebakken. Et originalt innslag er også den historiske hotellvandringen som Brøttum historielag innbyr til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke