21. aug
 
Fornøyde arrangører
Kirsten Flagstad fenger fremdeles, og arrangørene stråler etter nok et vellykket år med operafestival i Hamars gater. Nå starter planleggingen mot jubileumsåret 2020.

Publisert: 19.jun.2016 15:59
Oppdatert: 20.jun.2016 06:35

- Dette har vært en strålende festival. Publikum kommer med oppløftende tilbakemeldinger på årets program og gjennomføring, og selve arrangementet har gått helt smertefritt, sier festivalens kunstneriske leder Randi Stene. Hun er klar på at det aller meste har klaffet under festivalens fem dager. 

- Det har vært et bredt, variert og folkelig program, og publikum har vært strålende fornøyd gjennom hele festivalen, sier daglig leder Solveig Rønningen.

"I eksil" var tema på årets Kirsten Flagstad Festival, og med utgangspunkt i Flagstads tid i Sør-Amerika har arrangørene forsøkt å gjenskape deler av det musikalske innholdet som preget artisten i 1948. 

- Det er i utgangspunktet et rimelig stort tema, og vi har fokusert på Flagstads tid i Sør-Amerika. Ikke bare musikken, men også stemningen. Det har fungert veldig fint, sier Randi Stene.

- Torsdagens konsert "Tango Buffa" var helt magisk. Stemningen var fantastisk og man fikk følelsen av at man like gjerne kunne vært i Buenos Aires, smiler festivalens styreleder Christel Meyer. 

Arrangørene forteller at de ikke har full oversikt over det totale besøkstallet, men de kan allikevel anslå at de i år vil ende opp på en totaloppslutning som mest sannsynlig kommer til å matche fjorårets besøk på rundt 5.000.

- Vi ligger på nivå med det som var et veldig godt besøkt år i fjor, og akkurat det er vi veldig fornøyd med, forteller daglig leder Rønningen.

- Det har vært bra med besøk gjennom hele festivalen, og hvis man sammenligner årets festival med tidligere år må man si seg veldig fornøyd, sier Christel Meyer. 

Vellykket mingling

I år har arrangørene dessuten testet ut en nyvinning i form av å ha en angitt møteplass der publikum og artister kan møtes mellom konsertene, og styreleder Christel Meyer forteller at festivalens minglested ble en umiddelbar hit. 

- Lørdag kveld var det stinn brakke, og kunstnerne kom innom for å møte publikum, sier Meyer. 

- Mingleplassen har vært en kjempesuksess. Der har artister, frivillige og publikum samlet seg før og etter konsertene, og responsen har vært veldig god. Dette er noe vi kommer til å fortsette med, sier Rønningen. Hun forteller samtidig at artistene virkelig har engasjert i Kirsten Flagstad-festivalen. Ikke bare som kunstnere, men også som aktive deltagere. 

- Kunstnerne tar del i festivalen, og deltar på ulike arrangementer som de selv ikke er en del av. De har vært med hele vegen, og for oss er det veldig hyggelig å se at artistene koser seg på festivalen, sier Rønningen.

- De sier at dette er en hyggelig og generøs festival der de virkelig trives som artister, forteller Stene. 

Nå begynner planleggingen mot neste år, men arrangørene holder kortene tett til brystet i forhold til neste års festival.

- Vi har allerede startet planleggingen mot 125 årsjubileet i 2020. Da skal vi lage en kjempefestival for det internasjonale publikumet, og planen er at vi i løpet av de kommende festivalene skal bygge opp mot 2020, sier Stene.

Den nyinnsatte festivallederen Solveig Rønningen oppsummerer årets festival på følgende måte:

- Det har vært et variert og godt program, godt besøk, stort sett fint vært og mange musikalske høydepunkter. Jeg må samtidig si at aldri hadde fått dette til uten festivalens frivillige. De har bidratt med fantastisk innsats gjennom hele festivalen, smiler Rønningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke