22. aug
Headliner: Mezzosopranen Marianne Beate Kielland er en av årets headlinere på Festspillene og gjør en rekke sentrale konserter.Foto: Espen Mortensen
 
Flere er snart utsolgt
29 arrangement med til sammen 221 utøvere – det er de nakne tallene for årets utgave av Festspillene i Elverum. Nå begynner de første konsertene å bli utsolgt.

Publisert: 25.jul.2018 21:59
Oppdatert: 25.jul.2018 22:22

Den ene av kammerkonsertene på Gaarder er utsolgt, og det er nesten den andre også. Ikke uventet er også Sandbeck-konserten «Ukjent gull fra grønne skoger i Elverum kulturhus snart utsolgt.

– Det hadde vi jo også ventet, men det er tydelig at interessen er minst like stor som vi hadde håpet, sier daglig leder Ørnulf Ring.

Et arrangement som også selger godt, er soloppgangskonserten med Mari Boine Band på stupetårnet i Hamar 11. august.

– På dette tidspunktet er det solgt enda flere billetter til soloppgangskonserten enn noen av de foregående to årene, sier Ørnulf Ring.

Teater

Av de 221 festspill-utøverne er medregnet 50 fra Teater Innlandets forestilling «Korps», som spilles i Hamar kulturhus.

En annen musikkteaterforestilling som spilles samme sted, er «Historien om en soldat», med Anders Baasmo Christiansen i spissen for et stjernelag av musikere.

– Dette er en ressurskrevende oppsetting som vi har planlagt i flere år, og i år hadde vi muligheten til å gjøre det, sier Ørnulf Ring.

– Dessuten er det 100-årsjubileum for komposisjonen.

– Jeg synes ellers at produksjonene i Hamar i år er veldig fine, sier Ring.

Blant det som framhever seg i tillegg til de to teateroppsettingene og stupetårnkonserten, er kammerkonserten «Tidens vei» i Hamardomen 7. august.

Ungdomssymfonikerne

I sentrum for Festspillene står som vanlig Ungdomssymfonikerne med sine tre konserter. I år selges det noe færre billetter både til åpningen og avslutningen i Terningen Arena, ved at orkesteret flyttes inntil amfiet. Men fortsett er det 700 plasser som selges til hver konsert.

Og selv etter årets festspill fortsetter festen. For 8. september arrangerer Festspillene Sandbeck-konsert nummer to – og da blir det i Oslo Konserthus.

– Det selges bra med billetter til den også, sier Ørnulf Ring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke