26. aug
 
Flere klager på barnehager

Publisert: 24.jan.2013 04:13
Oppdatert: -
I 2012 var antallet klager på barnehager dobbelt så høyt som året før. Foreldrene klager mest på dårlig bemanning, og flere nekter å betale for plassen.
Ansatte i barnehagene har fått 10 prosent mer å gjøre de siste 12 årene, og i 2012 fikk Foreldreutvalget for barnehager (FUB) 257 bekymringsmeldinger fra foreldre, dobbelt så mange som i 2011, skriver Vårt Land.
Tallene kommer fram i en utregning som bladet Utdanning har gjort på bakgrunn av opplysninger fra Statistisk sentralbyrå.
Nå krever FUB flere ansatte i barnehagene.
- Dette bekrefter inntrykket vi har hatt gjennom hele året. Foreldrene vil at barnet skal ha trygge fang å sitte i, mange nok hender som hjelper og øyne som ser barna, sier leder i FUB, Lena Jensen.
I Østre Toten kommune har det gått så langt at foreldrene i et brev til kommunen skriver at de ser seg nødt til å holde igjen betalingen før barna deres får det pedagogiske tilbudet de har krav på.
Brevet ble sendt etter at kommunen kuttet barnehagebemanningen fordi de måtte redusere kommunebudsjettet med 30 millioner kroner.
Direktør Helge Eide i Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) mener at også barnehageeierne gjerne vil ha flere ansatte, men at kommunene må forholde seg til inntektsrammene som Stortinget fastsetter. (©NTB).
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke