20. aug
Nogen blues: Ole Anders Haugom synger om følelsen å gå hjem med sekken full av prøver med «nogen».
 
Flott elevrevy ga et innblikk i 50 skoleår
Tretti elever presenterte en fartsfull revy om skolen sin, med god hjelp av manusforfatter Tor Karseth.

Publisert: 24.sep.2012 09:08
Oppdatert: -

Ridabu
50 år på 50 minutter er i grunn en ganske umulig oppgave. For tenk hvor mange elever som har vært innom disse årene, og at hver og en har hatt sin egen opplevelse av ungdomsskoletiden.
Forestillingen som Tor Karseth har forfattet hadde dermed fokus på bygningsmassen, det fysiske miljøet for læring og aktivitet, og hvordan den har endret seg over tid. At revyen var snekret sammen i løpet av ti skoledager er beundringsverdig. Tretti glade og raske elever fikk æren av å framføre det hele med fart, humor, innlevelse og glans.

godt skolemiljø

Tor Karseth gikk selv på Ener i det første tiåret av skolens historie, og med gamle scenetepper i bakgrunnen fikk det tallrike publikumet mulighet til å kjenne litt på skolens Dramatiske Klubb, som var aktiv gjennom 60- og 70-tallet. For forestillinger med sketsjer og sanger har alltid være en viktig del av skolemiljøet.
De som så på forestillingen og hørte på talene tidligere på dagen, kunne lett tro at Ener er byens beste skole. Elevrådsleder Nichlas Arnseth kan nesten bekrefte det. Nesten da.
- De juger jo litt, både rektor og de andre som talte i dag. Vi har litt å jobbe med i elevrådet, sier han. Likevel skryter også han av skolen. - Ja, miljøet her er bra, innrømmer han.

parodi på rektor

I åpningssangen har elevene diktet sammen med Karseth og funnet rimord på «Ener». Det flotteste eksemplet var kanskje: «Ener, her kan du si fra hva du mener!». Nichlas tar det ganske bokstavelig, og føler seg såpass vel på skolen at han tok sjansen på en aldri så liten parodi på dagens rektor, Oddbjørn Ervik. På trøndersk, selvsagt. Og for de som ikke visste det; det hele ble improvisert på flekken.

humor og litt alvor

Aktørene på scenen fungerte både som byggeklosser i de forskjellige byggeperiodene, som fortellere, dansere og ikke minst som sangere. Det ble både twist, glade hippier, tøffe motorsyklister og noen kule breakdansere. Litt mer dybde var det i en melankolsk sang om Lisa og Per, som droppet ut grunnet skulking. Takket være masse humor ble det likevel en særdeles oppløftende opplevelse, slik at man nesten skulle ønske seg tilbake til ungdomsskolen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke