22. aug
 
Flott start på jubileumsåret
Korpsmusikken står sterkt i Ringsaker

Publisert: 25.jan.2015 19:40
Oppdatert: 26.jan.2015 14:19

Brumunddal jente- og guttemusikk fyller 80 år og dro i gang jubileumsåret med en stor samarbeidskonsert.-Dette har vi forberedt grundig og gleda oss stort til, sier en engasjert leder Astrid Stramrud-Torsæter.- Gjennom en slik konsert, får ungdommene våre en følelse av et større fellesskap, sier hun.Lørdagsskvelden var også oppstarten på det som skal bli et innholdsrikt jubileumsår.

Korps i medvind.

80 år og i høyeste grad oppegående. Dirigent Magne Otervik og leder Astrid Stramrud -Torsæter gleder seg veldig over utviklingen i Brumunddal jente- og guttemusikk. Fra før en trivelig og humørfylt gjeng musikere. Men nå står hele 22 unge aspiranter klar for å tas opp i hovedkorpset.- Dette er langt mer enn vi hadde turt å håpe på da vi starta i høst, sier Stramrud-Torsæter.

Korpset vil følge opp med en stor konsert 26. april. Da skal publikum få se enda mer av hva vi er gode for, sier Stramrud-Torsæter.
Årets høydepunkt for ungdommene våre blir nok likevel turen til Italia til sommeren.
– En tur for "æille ihopes", forteller Stramrud-Torsæter.

Samarbeidskonsert

Til konserten på lørdag var Furnes Skolekorps, Ringsaker Skolekorps og Moelv Skolekorps invitert. Alle korpsene fikk vist fram herlig spilleglede med sine dyktige ungdommer. Spente aspiranter og juniorer, flinke drillere og mange allerede drevne ungdomsmusikker. Skal en få lov å trekke fram noe, lot HAs utsendte seg imponere av rytmerekka i flere av korpsene.

En av aspirantene i Moelv Skolekorps, 8 år gamle Rikke Rønneberg, sitter spent og venter på sin aller første opptreden. 
–Jeg både gruer meg litt og gleder meg, sier hun.
- Men jeg har og gleda meg til å treffe de andre, sier hun kjapt.
–Vi har det så artig sammen, kommenterer også Erle Marie Østhagen Emilsen.
–Det sosiale er en viktig del av korpset, sier hun.

Festkveld

Det var ikke bare konsert som stod på programmet denne lørdagskvelden. Stort kake/kaffe/brusbord stod dekka i pausen.  Vertskorpset sørget for fri servering til alle. Men ikke minst venta det dans etter en bedre middag. Ungdommene storkoste  utover hele kvelden, sier de fornøyde lederne:
- De fleste holdt det gående til midnatt før vi runda det hele av.
Etter dette arrangementet, må det vel være lov å si ; «vel blåst!»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke