22. aug
FLYKTER: Tomas Molberg og Marius Martinsen kommer seg på byen i Elverum, enten ved at en kamerat kjører, eller buss.Begge Foto: Marthe Stenberg
 
Flykter fra Hamar
Marius Martinsen (21) og Tomas Molberg (20) er av dem som flykter til andre byer i innlandet, for et mer attraktivt uteliv. De er klare på hva Hamar må bli bedre på.

Publisert: 30.jun.2011 09:12
Oppdatert: -

For tidlig stengetid, få utesteder og ikke store og attraktive nok utesteder, er grunnene til at Marius Martinsen og Tomas Molberg nesten hver helg drar til Elverum på byen, til tross for at de begge er bosatt i Hamar.
- Hamar er ikke møteplassen. Folk drar heller til Elverum eller Lillehammer, forteller Molberg, som i tillegg mener det er synd for byen som markedsfører seg som innlandets hovedstad.
20-åringen har blitt fortalt mye fint om utelivet i Hamar av sine foreldre og deres generasjon.
- Før i tiden hadde Hamar flere utesteder, samtidig som det var oppe lengre. Da var det Hamar som var møteplassen.
Hver gang kameratene tar turen på byen i Hamar, går de hjem igjen med stor skuffelse.
Martinsen og Molberg har som regel med seg en kameratgjeng på mellom fire til 12 personer, når de tar turen til Elverum for å dra på byen. Som regel er det en av kompisene som kjører, hvis ikke går det buss mellom Hamar og Elverum, også om natten.
- Det er ikke noe problem å komme seg dit. Det er som regel alltid noen som kjører den strekningen.
På byen i Elverum legger kameratgjengen igjen om lag tusen kroner hver, helg etter helg. Martinsen fikk opplyst at det var hele 125 personer fra Hamar, Ringsaker og Løtensområdet som var på byen i Elverum en helg.
- Det er ingen tvil om at Hamar også går glipp av mye penger.
For når kameratene en sjelden gang går ut i Hamar, blir det som regel ikke mer enn to øl. Det blir det ikke penger av til restaurantnæringen.
- Hamar må begynne å møte konkurrentene sine. Nå taper de mange kunder, presiserer Martinsen.
Første punkt for at Martinsen og Molberg skal begynne å gå på byen i Hamar igjen, er at åpningstiden og skjenketiden blir lengre.
- Normalt begynner vi å vorse i 9-tiden, og er ikke på byen før rundt klokken 12. Da blir det som regel bare tid til to øl på byen, og de kunne vi nesten like godt tatt hjemme.
Molberg og Martinsen synes det er kjedelig å måtte dra til Elverum, for et godt uteliv hver helg. De har klare meninger om hva Hamar kan gjøre for igjen å bli innlandets møtested.
- Bruk Mjøsa. Lag en kai, hvor alle utestedene samles. Det hadde vært det ideelle. Det hadde også gitt et bedre inntrykk av byen, for folk som er innom byen og ligger på hotell, sier Molberg.
Han mener også at muligheten for at ikke bare folk fra Hamar blir i byen, men også at folk fra andre steder, kommer til Hamar, da hadde blitt stor.
- Det er utrolig fristende å sitte og se utover Mjøsa med en øl i hånda. Da hadde jeg uten tvil betalt hundre kroner i inngangspenger, og i tillegg tatt meg mer enn to øl, sier Molberg.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke