24. aug
Gigaproduksjoner: Kim Kristian Osmundsvaag, daglig leder i Fivecelsius, ønsker å fortsette «den gode jobben som har startet på Hamar med å få større kultur arrangementer hit til byen». Her er han fotografert i forbindelse med en Marcus og Martinus-konsert i Oslo. Foto: Privat
 
Flytter driften hjem
Produksjonsselskapet Fivecelsius står bak landets aller største konserter og festivaler. Nå flytter Kim K. Osmundsvaag driften tilbake til hjembyen.

Publisert: 31.jul.2018 21:30
Oppdatert: 01.aug.2018 12:19

– Når man kommer hjem, og har kontaktnettverk og erfaring fra Oslo, har man lyst til å få til noe i hjembyen sin, forklarer Osmundsvaag, daglig leder og «production manager» i Fivecelsius, firmaet som leverer hovedsakelig produksjonstjenester til større internasjonale konserter i Norge.

Jobbet med de største

Jobben er å planlegge og gjennomføre prosjektene som ansvarlig på vegne av kunden. Og Fivecelsius har ikke rent få, eller små, meritter. Greenday, Leonard Cohen, Bruno Mars, Bryan Adams, Ellie Goulding, Backstreet Boys, Offspring, Marcus & Martinus, Chuck Berry og Dolly Parton er bare noen av dem Fivecelsius har jobbet med.

– Den aller største konserten var Eminem. Det var det raskest utsolgte og største festivalarrangementet på norsk jord noensinne, sier Osmundsvaag, som var arenasjef på Voldsløkka.

– Det var et vanvittig opplegg. Jobben var å gjøre om en park uten infrastruktur til Norges niende største by. 55.000 personer var inne da han gikk på scenen.

LES OGSÅ: Festivaler trekker 30.000 til Hamar

Vil jobbe i Hamar

Det er familielivet som har lokket Osmundsvaag tilbake til Hamar. Etter skolegangen her tok han en bachelor i kreativ musikkproduksjon i London og påfølgende master-diplom i produksjonsledelse på BI. Etter utdannelsen jobbet han blant annet seks år i Atomic Soul, hvor han hadde ansvaret for de tre første konsertene til Bieber på Telenor Arena.

– Jeg ønsker jo at folk fra Hamar og kommunen får vite at det har kommet en profesjonell aktør med unik erfaring til Hamar, som gjerne vil være med og bidra til fortsatt kulturvekst i form av eventer, konserter, prosjekttering og planlegging. Vi gjør alt fra det første budsjettet, planlegging, dialog med myndigheter og avvikling til området er ryddet og klart, sier hamarsingen som også er fagleder for produksjon i interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører.

– Jobben går ut på å reise rundt og forelese. Om det er noen som er hypp på å lære mer om bransjen kan vi absolutt bidra der, sier Osmundsvaag.

LES OGSÅ: Reiselivssjefen: – Folk begynner å få øynene opp for Hamar

 
Fakta

Fivecelsius

  • Fivecelsius AS er et konsert, film og event-produksjonsselskap stiftet i 2016. Den daglige driften skjer fra Hamar.
  • Kim Kristian Osmundsvaag er eneeier. Han har tidligere jobbet i Atomic Soul.
  • Tidligere snowboardproff Stine Brun Kjeldaas jobber også i firmaet.
  • Fivecelsius står bak mange av de største konsertproduksjonene på norsk jord i senere tid, som blant annet Eminem og Justin Bieber.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke