21. aug
GREGERS: Jørn Nielsen forbereder seg til å flytte Gregers fra Fougner Lundhs plass til lokalene som huser Hydranten i dag.Foto: Christian E. Bergheim
 
Flytter til Hydranten
Hydranten kulturscene stenger dørene og Gregers flytter inn i lokalene. Dermed er en epoke i Hamars uteliv over, og en ny starter.

Publisert: 31.mar.2012 18:14
Oppdatert: -

Hamar
Det har i lengre tid vært kjent at Gregers har lett etter nye lokaler, siden det foreligger planer om ombyggingen av hele kvartalet der de holder til i dag.
Samtidig har Hydranten kulturscene slitt lenge med økonomien. Og nå er partene enige; Hydranten går inn og Gregers tar over som leietaker av Studentsamskipnaden, som eier lokalene. Det betyr også at Hydranten-navnet forsvinner etter denne sesongen. Gregers tar sikte på å åpne dørene i nye lokaler rundt 1. september.
- Vi tar med oss Gregers dit, og vil gjøre stort sett det samme der som vi gjør nå, sier Jørn Nielsen på Gregers.
Det betyr at det legges opp til at Gregers fortsatt skal drives som kafé på dagtid og med bar/ konsertvirksomhet på kveldene, seks dager i uka. I tillegg skal studentene ha sine arrangementer der som nå.

STORSALEN

Den store forskjellen for Gregers, er at de får en storscene med plass til nærmere 500 mennesker til disposisjon. I dagens lokaler er det temmelig stint når det er 100 innenfor dørene.
- Sånn sett er det galskap, sier Jørn.
- Men i forhold til det vi driver med, fins det likevel ikke bedre lokaler for oss. Og for publikum vil det bety mye bedre forhold enn der vi er i dag.
Men siden Gregers fortsatt vil beholde noe av det intime preget, vil de også satse på en løsning der storsalen kan bli mer fleksibel.
- Vi kommer til å skreddersy rommet etter hva slags konserter og konsepter det dreier seg om, sier Jørn Nielsen.
Og kanskje en gang i måneden vil det bli en konsert som tilsier at hele storsalen vil bli tatt i bruk.
- Men det må bli koselig der, sier Jørn Nielsen. - Det er den største utfordringen.
Så inntil begynnelsen av september, er det en god del arbeider som skal utføres for å brushe opp lokalet.

GOD løsning

- Jeg tror dette er en god løsning for alle, mener Hydrantens daglige leder Katrine C. Fredheim.
- Hydranten hare gått på sparebluss i flere år, og gjør det fortsatt. Så vi driver ut dette semesteret, og da blir Hydranten Kulturscene nedlagt som driftsform, konstaterer hun.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke