24. aug
NY RUNDE: Knut Faldbakken og Asle Berteig satte opp «Ei pølse i julestria» for tjue år siden. Nå skal stykkes settes opp ute ved Prøysenhuset på Rudshøgda. Foto: Remi Laakso
 
Flyttet og justert
Det er 20 år siden Knut Faldbakken skrev stykket «Ei pølse i julestria». Nå har regissør Asle Berteig strammet inn forestillingen. Det liker Faldbakken.

Publisert: 10.nov.2016 20:47
Oppdatert: 10.nov.2016 20:47

Forestillingen ble opprinnelig skrevet av Knut Faldbakken etter en henvendelse fra Hedmarksmuseet. Ønsket var et spill som kunne spilles ute på Domkirkeodden. Sist gang det ble spilt var i 2011. Nå er forestillingen flyttet. Fra Domkirkeodden til Kusvea ved Prøysenhuset.

– Hva synes du om det, Knut?

– Det synes jeg er helt ålreit. Det var vel noen runder med Hedmarksmuseet, som opprinnelig bestilte stykket, men jeg forsto det slik at de bare ønsket å bli informert.

Regi: kultursjefen

Nå settes «Ei pølse i julestria» opp i et amfi i Kusvea, med plass til 360 – og denne gang er det kultursjefen i Ringsaker som er regissør.

– Det er vel jeg som har vært både produsent og regissør de fleste gangene, men denne gang gjør jeg det i jobben min som kultursjef, sier Asle Berteig.

– Hadde det ikke vært for Asle, så hadde det vel blitt med den ene gangen i 1996, sier Knut Faldbakken.

Strammer inn

De er begge enige om at det lurt å stramme inn stykket.

– Sist jeg så forestillingen, så varte det vel halvannen time – og det er krevende for små barn når det er uteforestilling vinterstid i Norge, sier Knut Faldbakken.

– Nå er målet å få det til å bli en forestilling på en time og fem minutter, sier Berteig.

Mest av alt er han opptatt av å lage en familieforestilling og ikke minst å gi barn og unge et lite trappetrinn opp i scenekunstens verden.

– Se bare på Anders Baasmo Christiansen, Lars Erik Holter og Tom Styve, alle disse har som unge spilt i slike forestillinger. Det er viktig at vi ikke slutter med dette, sier Asle Berteig.

30 til 35 aktører er i år involvert. Mange barn.

Forestillingens far Knut Faldbakken er invitert til premiere 1. desember. Han håper å kunne komme, men sier at dette er en periode han har det svært travelt når han nå lanserer sin nye bok. Midt i november er det lansering av «Gjensynet».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke