21. aug
 
Slik blir NRK-seilasen - time for time
Dette skjer på de forskjellige stedene.

Publisert: 09.jul.2016 08:45
Oppdatert: 11.jul.2016 11:57

12. juli - Kapp

13.00: NRK P1 sender direkte radio fra brygga. Programleder er Madeleine Cederström.14.00: Skibladner legger til kai, og ønskes velkommen av ordfører og Toten Janitsjar.14.30: Konsert fra scenen, med Blue Java, Morten Hammerseng, Aurora Amalie Heimdal, Willow, Bent Andreas Lundby, Lewi Bergerud og Miriam Våga.17.15: Skolekorps kommer marsjerende. 18.30: Forestilling med Urbane Totninger (utsolgt).21.30: NRK Sommeråpent sender direkte fra brygga.22.30: Program på brygga avsluttes.

I tillegg holder Museet Mjøsas Ark åpent hele dagen, Melkefabrikken Kunstkafe ønsker velkommen, det samme gjør Båtkroa. Friskus IL holder vannaktiviteter for liten og stor, og det blir salg av mat, drikke og is.

13. juli - Hoel gård

09.30: Forfriskninger og fingermat på brygga i herskapelige omgivelser.10.00: Skibladner ankommer.

13. juli - Tingnes

09.45: «BryggeBrunsj» serveres til alle som møter, og det gjør deriblant ordfører Anita Ihle Steen. Musikkforeningen spiller, og det blir mulighet for å drysse blomster over skuta fra Tingnesbrua. Ta med flagg og bannere og møt den hvite svane i den farkosten du måtte ha.10.00: Skibladner legger til på den nye brygga.

13. juli - Atlungstad brygge

13.00: Det vil være et mylder av aktiviteter både før og etter Skibladner ankommer Brenneribrygga. Bernt Ola Volungholen, Stange trekkspillklubb, Vallset trekkspellag, Tangen Mandskor, korps fra Stange og Prosjektkoret Atlungstad står for musikalske innslag.

Det blir salg av mat basert på lokale råvarer, og Bondens marked og Stange Vestbygd stiller med boder, i tillegg blir det også diverse aktiviteter for barn.

Og er du interessert i å være med å sette en rekord? Møt opp kl 13.00 med gitaren, og bli med Henning Ramseth og ordfører Nils A. Røhne i forsøket på å sette norgesrekord i gitarspilling.14.00: Skibladner legger til kai, og ønskes velkommen av Return, publikum og gjester.20.00: Konsert med Return og Bernt Ola Volungholen.21.30: NRK Sommeråpent sender direkte fra Atlungstad.

Og har du ikke bil, stiller Hedmark Trafikk med gratis buss til og fra Atlungstad.

12.30: fra Stange stasjon til Atlungstad

12.30: fra Hamar skysstasjon til Atlungstad

17.00: fra Stange stasjon til Atlungstad

17.00: fra Hamar skysstasjon til Atlungstad

18.30: fra Atlungstad til Stange stasjon

18.30: fra Atlungstad til Hamar skysstasjon

23.00: fra Atlungstad til Stange stasjon

23.00: fra Atlungstad til Hamar skysstasjon

14. juli - Lillehammer

13.00: Åpning av sommerfest, med ordfører Espen Johnsen og reiselivssjef Ove Gjesdal. Trylleshow med Daniel Granli og Vennebyen kommer på besøk fra Lilleputthammer. Musikalske innslag med Mjøsikale, Lillehammer Veterankorps og Leo. 13.00: NRK P1 sender direkte radio fra brygga. Programleder er Madeleine Cederström. 14.00: Skibladner ankommer Vingnes, og det blir et forsøk på å sette Norgesrekord i selfie. Hvor mange får man med på et bilde? 14.30: Underholdning på hovedscenen i Vingnesvika. Det blir danseshow fra Loftet Dansestudio, trollnatt fra Hunderfossen familiepark og opptredener fra Leo, Marta Elise Klungsøyr, Ola Reistad, Rebekka Opdal Christiansen, Mette Nilsen, Tina Rustadstuen, Jenny Solberg, Anine Vårdal, Audun Barsten Johnsen, Syver Fossen, Thor Kvande og Carol Kvande. 18.00: Mer underholdning fra scene i Kulturgata, Vingnes. Frank Asle og Thor Kvande spiller. Åpne salgsboder. 19.00: Thea Eriksen og Camilla Granlien følger på samme scene. 20.00: Tilbake på hovedscenen, Tina Lie setter stemningen, før Ingrid Olava overtar. 21.30: NRK Sommeråpent sendes direkte fra Vingnes.

Under hele arrangementet vil det være kulturgate på Vingnes, der man kan finne det ypperste av mat og håndverksprodukter fra Lillehammer og Gudbrandsdalen i diverse salgsboder. I tillegg finnes aktiviteter som vannski, barnekajakker, stand up board, klatring, volleyball, rotur med Mjøsen-Lange, curling og gammeldagse leker fra Maihaugen. Prøv også en tur med båten Elias fra redningsselskapet.15. juli - Moelv


15. JULI - MOELV

10.30: På Skibladnerbrygga blir det korsang, korpsmusikk og Prøysenablegøyer. I vannkanten er veileder og materialer på plass, slik at barna kan lage sin egen seilbåt. Spritbua er åpen med eget myktoneorkester og trekkspill på terrassen. Havnepuben holder åpent. Jordbær og forfriskninger serveres fra sentrum og ned til havna.

11.00: Skibladner legger til kai.

15. juli - Hamar

13.00: Diverse aktiviteter på Koigen. Prøv skating med Kevin Bækkel og Nicholas Hansen, eller ta gratis sykkelbåt ut til Koigen-øya, hvor det er scene med forskjellige kunstnere. På parkeringsplassen blir det utstilling av veteranbiler og båtforeningen er på vannet. Pizza, grillmat og vafler er tilgjengelig.

13.00: NRK P1 sender direkte radio fra Koigen. Programleder er Madeleine Cederström.

14.00: Skibladner ankommer brygga, og ønskes velkommen av Hattenes Fremme, Veterankorpset, DeFrost og Damenes Aften.

15.30: Stupekonkurranse fra stupetårnet med inviterte deltakere. Ordfører Einar Busterud stiller.

16.00: Ny konkurranse på stupetårnet, denne gangen i kategorien «dødsing». Påmelding i forkant av konkurransen.

Det blir også mulig å få tak i T-skjorter med påskriften «Jeg har hoppet fra Norges mest berømte stupetårn».

20.00: Minikonsert med Anders Basmo Christiansen og Hamar Storband på Koigen.

21.30: NRK Sommeråpent sendes direkte fra Skibladner-brygga.

Bybussene kjører som vanlig hele dagen, og prisen er satt ned til ti kroner.

16. juli - Totenvika

12.00: Skibladner legger til i Evjua, og den nye Skibladnerbrygga blir offisielt åpnet.

12.20: Den hvite svane ankommer Panengen. Yttervikabandet spiller, hester fra Grytenholm Isigard stiller og Toten-kokk briljerer med kortreist mat.

16. juli - Gjøvik

12.30: Åpning av matmarked og aktiviteter.

13.00: NRK P1 sender direkte fra brygga.

14.00: Skibladner ankommer.

15.00: Konsert med Nan/Ida & The Livingroom Sessions.

16.00: Posten kårer vinner av tegnekonkurranse for barn.

20.00: Konsert med Knut Anders Sørum.

21.30: NRK Sommeråpent sender direkte fra brygga.

22.30: Fargesprakende overraskelse.

22.30: Konsert med Nora Jabri og fullt band–bryggefest.

24.00: Program på brygga avsluttes.

Du kan også følge Skibladners posisjon hele vegen, på https://www.skibladner.no/mjossommer/hvor-er-skibladner

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke