22. aug
VIL BYGGE: Hans-Christian Medlien starter folkeaksjon for å bygge ei 27 meter høy stjerne på Prøysen. FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Folkeaksjon for 27 meter høy Prøysenstjerne
- Tæg du kontanter her og nå?

Publisert: 27.nov.2013 11:03
Oppdatert: -

Formannskapet i Ringsaker tente skikkelig på Prøysenstjerna, da initiativtaker Hans Christian Medlien presenterte prosjektet for medlemmene i formiddag.
Stjerna skal finansieres gjennom en folkeaksjon, og giverlysten meldte seg så umiddelbart at om Medlien hadde hatt kollektbøssa med seg, så så hadde formannskapets enkeltmedlemmer nok putta de første hundrelappene i den. Men de får, som resten av landet, vente til kontonummer og SMSnummer blir klart om bare noen dager.

Christian Medliens ide, som høstet formannskapets uforbeholdne ros, er å sette opp ei 27 meter høy stjerne på Prøysen, som vegviser og håp i både lys og mørke. Fredag lanseres folkeaksjonen "Folkegave for Prøysenstjerne" lokalt. For det er meningen at hele landet skal få anledning til å være med å hedre dikteren fra Rudshøgda. Stjernen skal stå klar til 100-årsjubileet 23. juli. Men tennes skal den ikke før 23. november i 2014. Den dagen vår største stjerne sluknet, som Hans Christian Medlien sa. Hele formannskapet nikket bejaende, for bedre dato til å tenne håpets vegviser på Prøysen kan ikke det heller tenke seg.
Formell avgjørelse til om kommunen skal ta imot folkegaven blir tatt i neste formannskapsmøte.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke