22. aug
 
Patriot Paulas festkonsert ble folkefest
Hele torget var fylt med folk, smil og sang da Alf Prøysen skulle hedres i Brumunddal lørdag ettermiddag. Patriot Paulas festkonsert ble en folkefest.

Publisert: 26.jul.2014 20:28
Oppdatert: 26.jul.2014 21:12

- Dere som er voksne må synge og lese Prøysen for barna, oppfordret kultursjef Asle Berteig da han ønsket publikum velkommen til Patriot Paulas festkonsert.

At publikum kunne sin Prøysen fikk vi bevis for straks Prøysenhusets egen Hogne Moe slo an tonen med nettopp "Patriot Paula".

- Skare værra skare værra brummunddøl, runget det over torget, akkompagnert av Prøysenhusets dyktige husband gjennom mange år.

Melodien kunne visst alle, og arrangøren hadde vært så forutseende at de hadde trykket opp massevis av tekstark. Den første allsangen var nok til at stemningen var satt. 

Geirr Lystrup var første artist ut av en hel rekke lokale artister med et varmt hjerte for Alf Prøysens tekster. Han åpnet med sin egen låt "Til Alf og damene".

Knut Anders Sørum, Viggo Sandvik, Narum og Knut Anders Sørum kom fra den andre sida av Mjøsa for å hedre 100-årsjubilanten, både med egne sanger og Prøysenviser.

Fra denne siden av Mjøsa kom Frida Ånnevik og  en Prøysentrio som består av Gaute Ormåsen,
Kristin Sevaldsen og Lars Andre Kvistum. Frida Ånnevik for å tolke Prøysen og fremføre eget stoff.

Det ble "Jørgen Hattemaker", "Hompetitten", "Slipsteinsvalsen" og mange mange flere kjente og kjære prøysenviser.

Skuespiller Anne Persdotter Flugstad leste et par av Prøysens stubber, som for øvrig nå er samlet mellom to permer og kan kjøpes i bokform.  

Det ble en og en halv time med publikum og artister i feststemning. Publikum sang med av hjertets lyst, også der det ikke var ment å være allsang. Under avslutningsnummeret "Du skal få en dag i mårå", samlet alle artistene seg på scenen og ledet an allsangen. Og da konserten var over, var det ikke over likevel. Overalt hørte vi folk som nynnet og sang på en av Prøysens viser. 

  
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke