19. aug
 
Folkefest med deLillos
Takket være strålende sommervær og god musikk ble PatriotPaulas festkonsert en stor suksess.

Publisert: 22.jul.2017 22:34
Oppdatert: 24.jul.2017 09:51

Det var fjerde gangen at PatriotPaulas festkonsert ble organisert som en del av Prøysenfestivalen. Denne gangen var det deLillos, et av Norges viktigste og historiske rockeband, som sørget for optimal sommerstemning. Og folk så ut til å kose seg på et behagelig fullt torg. Konserten ble innledet med allsang, anført av Prøysens Ablegøyer, med Alf Prøysens «Patriot-Paula».

Bra konsert

DeLillos leverte en salig blanding av gode gamle hits som «Hjernen er alene», «Smak av honning» og «Neste sommer», og noen nye låter fra siste album, slik som «Peiling på seiling» og «Jesusmannen».

Odd Amund Lundby (Furnes) og Mons Bottel Mølstad (Nes) sto foran scenen og koste seg virkelig.

– Jeg er blodfan, og vokste opp med deLillos. Jeg må jo passe på å komme og se på når de først er her. Jeg så de på Sveum for mange år siden!, sier Odd Amund Lundby. Mons Mølstad (8) var på konserten med foreldrene sine, som er venner av Odd Amund.

– Jeg sto helt foran, for da fikk jeg se og høre bra, sier han. Det var første gang han var på konsert, og han var veldig fornøyd.

Skal være for alle

Kultursjef Asle Berteig var også meget fornøyd med lørdagens gjennomføring av festkonserten.

– Det var mye glade folk, og jeg traff flere som sa at de betaler eiendomsskatten med glede, sier han.

– Målet er at folk skal kose seg i Brumunddal. Og da skal ikke lommeboken styre, alle skal være velkomne. Torget skal være sosialt utjevnende. Når vi vil fylle torget, så trenger vi godt vær og en gratis opplevelse. Heldigvis var været med på laget denne gangen, sier Berteig.

Mange publikummer

Selv om torget ikke var helt stappfullt, for det gikk an å bevege seg i folkemengden, anslo manager til deLillos at det var rundt 5000 publikummer, noe som også politiet ga opp som tall, ifølge Berteig.

– Men de er ikke antallet som er viktig for oss. For oss er suksess når folk kommer, og de er fornøyde. Folk skal føle at det er bra å være i Brumunddal. Dermed skal vi fortsette med å ha en PatriotPaulas festkonsert under Prøysenfestival så lenge folk kommer, forklarer Berteig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke