18. aug
SOLOPPGANGSKONSERT: Ole Edvard Antonsen stod i soloppgangen på stupetårnet i fjor, og avsluttet med et stup.
FOTO: SIGURD ARNEKLEIV BÆKKELUND.
 
Folkefest på Festspillene
Ole Edvard Antonsen er kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum, og byr på mange musikalske opplevelser mellom 4. og 12. august.

Publisert: 02.aug.2017 07:57
Oppdatert: 02.aug.2017 08:01

Antonsens første egne opptreden under Festspillene er konserten «Vocalise» i Stange kirke søndag 6. august, med blant andre Hans-Kristian Kjos Sørensen, Håkon Kornstad, Catharina Chen, Jie Zhang og Sidsel Walstad.

Onsdag 9. august feirer han trippelt albumjubileum med stor festkonsert på Terningen Arena, med blant andre Frode Alnæs og Torstein Flakne som gjesteartister. Han spiller også på overraskelseskonserten på Sorknes Gård på Rena 10. august og «Sommerkveld ved Mjøsa» ved Ringsaker kirke 11. august.

Symfoni-EDM

Ungdomssymfonikerne byr på orkestrale remikser av EDM-låter av musikk av blant andre Skrillex, Daft Punk, Aphex Twin, Avicii og Swedish House Mafia.

Konsertverket har fått navnet «Dance Music Symphony», og er skapt av Hans Ek.

– På begynnelsen av 1900-tallet ble dansemusikken revolusjonert av komponister som Stravinsky og Debussy. Den elektroniske dansemusikken har de siste tjue årene påvirket dagens musikk på samme radikale måte. 100 år etter Vårofferet har Hans Ek skapt Dance Music Symphony som en hyllest til en av de viktigste musikalske strømninger i vår tid, skriver festivalen.

Ungt talent

Den 14-årige guttesopranen Aksel Rykkvin er solist under åpningskonserten med Ungdomssymfonikerne.

Aksel Rykkvin ble «Årets musiker» i januar i år da han vant Ungdommens musikkmesterskap på Norges musikkhøgskole på tvers av alle sang- og instrumentaldisipliner.

Rykkvin har fått god omtale internasjonalt, både for albumet Aksel! (2016) og for solokonserter. Han ble nominert til årets nykommer under Spellemannprisen 2016 for «Arias By Bach, Händel & Mozart». Det unge talentet har bakgrunn fra barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og Oslo Domkirkes Guttekor.

I stupetårnet

Ole Edvard Antonsen trakk 1.000 til stupetårnet klokka fem på morran i fjor. 12. august inviterer Bugge Wesseltoft til soloppgangskonsert.

Lørdag 12. august klatrer Wesseltoft opp i stupetårnet i Hamar, sammen med Hamars Pål «DJ Strangefruit» Nyhus, Katrine Schjøtt på cello og Lars Fremmerlid på trommer.

– Flere arrangører bør gjøre som Festspillene i Elverum og utnytte det vakreste særpreget vi har i Norge, naturen, sa Bugge Wesseltoft, da han besøkte stupetårnet på Hamar for første gang. Konserten er et samarbeid mellom Hamar kommune og Festspillene i Elverum.

Runder av

Den anerkjente pianisten, og festspillenes tidligere kunstneriske leder, Håvard Gimse spiller på avslutningskonserten til Festspillene i Elverum.

Håvard Gimse fra Kongsvinger har etablert seg som en av Norges fremste musikere, med et ekspansivt repertoar som favner over tretti framførte pianokonserter. Han er ettertraktet både som solist og kammermusiker, og holder avslutningskonserten på Terningen Arena sammen med Ungdomssymfonikerne, under ledelse av Christian Vásquez fra Venezuela, sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester. Det framføres verk av Pjotr Tsjajkovskij, Harald Sæverud og Richard Strauss.

Stor utefest

CC Cowboys topper utefesten på Rådhusplassen på fredag under Festspillene i Elverum og Elverumsdagene.

Festkvelden starter allerede klokken fem på ettermiddagen med «Allsang ved Glomma» med Lasse Johansen. Deretter følger Bærumsrapperne Erik og Kriss og tidligere Kaizers Orchestra-frontfigur Janove. Fredagsfesten i Elverum avsluttes med kjente og kjære CC Cowboys. På Rådhusplassen på lørdag er det Bullet Proof, Spelloppmaker og Elverums egne helter Teencats som står på plakaten.

FOR DE MINSTE

Zook fra NRK Super er stjernen i barnas kammerkonsert i Elverum kulturhus med Maren Elle og SmåKORK.

Maren Elle (opprinnelig fra Hamar) spiller til vanlig fiolin i Kringkastingsorkesteret. Ved siden av orkesterjobben liker hun å spille kammermusikk i forskjellige sammenhenger, blant annet som barokkfiolinist i ensemblet Barokkanerne. Hun har slått seg sammen med Zook (spilt av Thomas Hildebrand), som er kjent fra både Kometkameratene og fra Kash og Zook på NRK Super. Forestillingen kalles «Barnas festspill», og finner sted i Elverum kulturhus fredag formiddag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke