18. aug
 
Folkefest på Stortorget
Flere tusen trosset været for å høre Trondheim Symfoniorkester med solister framføre «Bernsteins beste».

Publisert: 17.jun.2016 21:21
Oppdatert: 17.jun.2016 21:20

– Dette var veldig, veldig flott. Det er fantastisk at man kan oppleve så flott musikk her på torget, sier Eli Mæhlum. Drømmeværet uteble, men det stoppet ikke publikum under fredagens utekonsert på Stortorget. Med flere tusen frammøtte ble fredagens forestilling en våt, men allikevel særdeles trivelig folkefest.

– Det hadde selvsagt vært fint med litt sol, men akkurat det spiller egentlig ingen rolle. Opplevelsen var veldig fin uansett, smiler Mæhlum. 

På scenen sto Trondheim Symfoniorkester under ledelse av dirigent Nick Davies, og sammen med et tungt og solid stjernelag presenterte orkester noen av «Bernsteins beste». Finske Lilli Paasikivi, Marius Roth Christensen, Tone Kummervold, Bernt Ola Volungholen, Tone Østli og Sofie Elkjær Jensen var blant de lokale, nasjonale og internasjonale solistene som var på plass, og sammen framførte de velkjente slagere fra «West Side Story», «Candide» og «On The Town». Gratiskonserten, som har et budsjett på rundt én million kroner, er nesten like kostbart som festivalens øvrige program kombinert, og storsatsingen arrangeres i samarbeid med Sparebanken Hedmark og Obos. 

Publikum lot seg ikke stoppe av noen få regndråper, og arrangørene anslår at oppimot 3.000 mennesker var innom Stortorget under festkonserten. 

– For en kvalitet, og for et trøkk. Oppmøtet er fantastisk, stemningen var herlig og konserten var veldig flott. Rønningen er klar på at årets folkefest gir motivasjon og driv til å fortsette satsingen mot nye utekonserter.

– Vi håper virkelig at vi kan videreføre vår avtale med Sparebanken Hedmark og Obos. Det er de som er grunnlaget for at vi kan arrangere denne konserten. Dette får vi ikke til uten hjelp. Nå må vi sette oss ved bordet og diskutere framtiden, sier festivalleder Solveig Rønningen.

Se bilder fra folkefesten øverst i saken.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SOLVEIG RØNNINGEN
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke