25. aug
FOTO: Paramount Pictures
 
Folkevognboble og robotvenn i action-drakt
«Bumblebee» er en forutsigbar og enkel sci-fi fra Transformers-universet. Den har dog fine rammer og er full av vennskap og nostalgi.

Publisert: 03.jan.2019 06:32
Oppdatert: 03.jan.2019 06:41

«Bumblebee» er den sjette filmen i Transformers-universet. Den er regissert av Travis Knight, og tar for seg historien til transformers-karakteren «Bumblebee».

Romkrig ned til jorda

Da filmen hadde sitt anslag i en dramatisk og heltedyrkende robot-laserkrig på en fjern planet, tenkte jeg «huff, da - ikke denne regla igjen».

«B-127», som senere får tilnavnet «Bumblebee», må rømme fra denne robotkrigen. Han er en del av autobot-motstandsbevegelsen mot Decepticons-tyranniet.

Bumblebee rømmer til jorda, og lander «naturligvis» midt i en militærøvelse i USA. Etter denne litt flaue starten, bygger filmen seg opp et par hakk, og utvikler seg til å bli en ganske ålreit Sci-Fi-film.

Nostalgi og vennskap

Transformeren Bumblebee forkler seg som en gul folkevognboble fra 1967 – et utmerket og smakfullt valg – når han nødlander i California på 80-tallet.

Den 18 år gamle, ensomme jenta Charlie (Hailee Steinfeld), kjøper og setter i stand denne gule bobla, som viser seg å være mer enn en gammel bil.

Foruten alle de vellagde, men forutsigbare actionscenene, er «Bumblebee» full av nostalgi og vennskap, som setter fine rammer for en ellers enkel og grei film.

TERNINGKAST: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke