18. aug
 
Folksomt på Domkirkeodden
Små og store festivalgjengere storkoser seg under helgas middelalderfestival på Domkirkeodden.

Publisert: 10.jun.2017 17:10
Oppdatert: 10.jun.2017 17:11

- Det er veldig morsomt her, smiler Maya Viktoria Storøy-Harby (10) og Matilde Tørbakken Slettan (10). Bestevenninnene fra Hamar forteller at de nyter den midlertidige tilværelsen i middelalderen og at de har rukket å være med på mange aktiviteter i løpet av dagen.

- Her kan man prøve masse nytt og spennende. Vi har vært på prinsesseskole, vi har spist mat og snart skal vi på fekteskole, sier Storøy-Harby fornøyd. 

- Det er spennende å se hvordan det var i Norge i gamle dager, sier Slettan. Venninnene forteller at de storkoser seg hver gang det er middelalderfestival på Domkirkeodden.

- Vi er her vært år, og vi kommer garantert tilbake, smiler Storøy-Harby. 

Hamar Middelalderfestival kan i år friste med hele 170 programposter. Hesteridning, vikingskipseilas, bueskyting, våpendemonstrasjoner og mye annet så ut til å friste de som hadde tatt turen. 

Festivaldeltagerne Marianne Kvammen, Erlend Nicolaisen, Tirna Kristine Mellum, Ferdinand Meese og Stinius Haugli trekker fram det sosiale livet som en av middelalderfestivalens sterkeste sider. 

- Jeg setter av denne helga hvert eneste år, og denne helga er jeg med for sjuende år på rad. Her møter man hyggelig, fargerike folk av alle slag, sier Stinius Haugli, som får støtte av resten av gjengen. 

- Det er veldig sosoalt, og mange av folka som er her er sprø som havrekjeks. Akkurat som meg, smiler Ferdinand Meese. 

- Det er vanskelig å beskrive hva som er så bra med denne festivalen. Det er rett og slett noe som må oppleves, sier Haugli.

Se bilder fra Hamar Middelalderfestival lørdag øverst i saken.

 
BESTEVENNER: F.v. Matilde Tørbakken Slettan (10) og Maya Viktoria Storøy-Harby (10) storkoser seg på festival.
FOTO: KRISTIAN EINANG
SOSIALT: F.v. Erlend Nicolaisen, Tirna Kristine Mellum, Ferdinand Meese og Stinius Haugli møter mange nye kjente under middelalderfestivalen.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke