19. aug
Svensk kulturskatt: Den svenske visesangeren Mikael Wiehe ga publikummerne en oppvisning i tekstformidling torsdag kveld.begge foto: Kristian Einang
 
For en sangformidler!
Det ble en perfekt kveld for alle som hadde tatt turen til et utsolgt Gregers, da den Svenske låtskriveren Mikael Wiehe gjestet lokalene.

Publisert: 08.feb.2013 00:29
Oppdatert: -

Rodvinseim og høylytt skravling lå over de stappfulle lokalene på Gregers, men da den dyktige musikeren fra Sverige gikk på scenen, kom stillheten umiddelbart inn i konsertrommet. Derfra og ut handlet alt om det som foregikk på scenen.
Mikael Wiehe startet med tittelsporet fra sitt nyeste album «Jag vill bare va en gammal man», og fortsatte i underkant av to timer med både gamle og nyere låter.

Herlig stemning

Mikael Wiehe har noe helt spesielt ved sitt vesen, for det var et utrolig disiplinert publikum som fulgte med. Hvert eneste gitargrep, og hver eneste strofe som ble formidlet fra scenen, tok det nesten hypnotiserte publikumet imot med den største og mest naturlige interesse. Det var rett og slett et rolig publikum som preget stemningen, men i motsetning i mange andre konserter var stillhet i dette tilfellet akkurat det konserten trengte.

En oppvisning

Mellom slagene slo Wiehe til med herlige anekdoter, ofte med en humoristisk punchline så publikum fikk trent lattermusklene. Artisten kom samtidig med mer alvorlige budskap rundt det politiske landskapet, for dette var også en kveld til ettertanke. Det var i det hele tatt fascinerende å registrere hvordan Wiehe vekslet mellom det humoristiske og alvorlige i sine sanger og historier.
Kveldens store beholdning var allikevel artistens evne som historieforteller. Torsdagens konsert var på mange måter en oppvisning i tekstformidling, for med sin karakteristiske «skånska» hadde han publikum i sin hule hånd hele vegen fra konsertens start til platesigneringen ved lokalets utganger.
Etter konserten var det et tydelig fornøyd publikum som trasket ut av kveldens konsertlokale. Blant dem var Wenche Jønsson og Kikki Nilsson fra Hamar.
- Jeg syntes dette var veldig bra. Her var det mange nye sanger som jeg ikke hadde hørt før, men det var også en god del gamle velkjente slagere, sier Wenche Jønsson. De forteller at de har fulgt med både Mikael Wiehe og Björn Afzelius siden de oppdaget Hoola Bandoola Band en gang på 70- tallet. Dessverre er Björn borte, og Mikael Wiehe må i dag stå igjen som soloartist. Det klarer han dog på absolutt beste vis.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke