23. aug
Bryr seg: Linn Sigurdsen bryr seg om ungdommen. Som pott og panne i Cadé UNO har hun skapt et uvurderlig værested , et trivselsmiljø, langt unna det hun sjøl vokste opp i. For det er hun valgt som mesterborgerkandidat 2015. FOTO: TROND LILLEBO
 
For ilden i hjertet
Det er brannen på innsida som driver Linn Sigurdsen (33).

Publisert: 02.jun.2015 07:06
Oppdatert: 02.jun.2015 08:56

Hun er nominert til Mesterborger av Hammer by.

– Jeg vokste opp i et tøft ungdomsmiljø, og unner ingen å oppleve det samme. Derfor brenner jeg, sier dagens mesterborgerkandidat, som helt fra 2007 har viet sine dager til å skape et trygt og kult alternativ for ungdommen i byen, som pott og panne i Café Uno.

halv jobb hel innsats

– Jeg var en av de heldige som kom ut av det, jeg ble mor som attenåring, og drømte allerede da om å opprette en ungdomskafé, for noe ville jeg gjøre for å gi andre unge en bedre sjanse, sier Uno-Linn.

For HAs voksne lesere muligens et nokså ubeskrevet ungt blad. Men ikke for ungdommen, som finner ly og havn i den tidligere brudesalongen i Gågata i Hamar tre kvelder i uka.

For unge til å komme inn på stedene med aldersgrense, for blakke til å sitte på vanlig kafé i timevis. Hos Linn koster de for øvrig sagnomsuste browniene en tier, og her kan de henge sammen, over kaffen så lenge de vil uten at noen ymter om at de tar opp plassen for «or’ntlige kunder».

Her er de førsteklasses, akkurat som kaffen og resten av serveringa.

– Jeg gikk jo og bar på denne drømmen, men fant ingen utveg. Ikke før mannen min en dag spurte «har du sett denne stillingsannonsen eller?». Det var menighetene i byen, som skulle starte en kafé for ungdom! Det var løsningen, sier Linn Sigurdsen.

Kafeen drives med støtte av Hamar kommune og Hamar Avholdslag, og bemannes på frivillig basis, med henne som daglig leder og eneste ansatte med lønn. Det er vel investerte penger, for sjøl om hun er lønnet i femti prosent stilling jobber Sigurdsen minst hundre. Det er jo denne brannen, den er jo ikke halv, men hel.

fordi vi bryr oss

– Jeg får så mye igjen, sier hun.

– Det er ikke penga jeg jobber for uansett, men fordi vi på kafeen bryr oss om ungdom i Hamar og vil gi dem en møteplass på tvers av kulturer og meninger, og der alle kan føle seg velkommen.

I tillegg til vanlig kafédrift til klokka ti tirsdag, og torsdag og midnatt lørdag, byr Linn og gjengen på blant annet på Quiz, konserter, åpen mikk.

Tre mandager i uka er det kreativUNO-kveld, det drives også Oppreist-grupper, med samling i en kveld i uka i ti uker.

Har du lyst til å takke Linn for det hun gjør? Stem!

Hun jobber fordi hun bryr seg. HAs lesere kan gi henne den takk hun fortjener, fordi de også bryr seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke