18. aug
 
For lite, men meget fornøyd publikum
Selve avslutningskonserten trakk ikke mer enn 143 publikummere, til tross for å være en meget interessant forestilling om Flagstads liv og reiser, og fylte dermed ikke engang halve Flagstadsalen i kulturhuset.

Publisert: 18.jun.2017 22:31
Oppdatert: 18.jun.2017 22:33

«Jeg reiser ikke alene» viste seg å være en musikalsk fortelling som ikke bare inneholdt et utvalg av Flagstads romanserepertoar. Sopranen Isa Katharine Gericke fortalt nemlig også om Flagstads liv, med utgangspunkt i reisevirksomheten og menneskemøter.

Hun vekslet mellom å være forteller, Kirsten og andre roller, og levde seg inn på meget ekspressivt vis. Hun imponerte med sin allsidighet, og sang seg praktfull gjennom et allsidig repertoar, med hovedvekt på nordiske komponister.

Akkompagnert av ingen mindre enn Bengt Forsberg, som også var involvert i det teatralske med replikker og som laget tonefølge til følelsene. De to skapte en spennende kveld, hvor publikum fulgte nøye med.

Forestillingen var skrevet av Kristen Grødem.

LEDEREN Delvis fornøyd

Daglig leder Solveig Rønningen er delvis fornøyd med årets festival.

– Det ble ikke helt de store publikumstall i år. Vi hadde forventet langt flere til åpningskonserten med Unge Mestere, samt Operapub. Vi må evaluere det hele og vurdere programmet, kanskje det har vært for tett? Åpningskonserten varte i 2,5 timer, og da orker man kanskje ikke å dra til Gregers etterpå? sier hun.

PUBLIKUM MEGET FORNØYD

– Vi hadde også ventet flere til aulaen på lørdag, for å møte de unge sopranene. Men uansett er dette en del av programmet som vi aldri kan gi slipp på, for det er det Flagstad handler om.

Heldigvis finner Rønningen også lyspunkter:

– Vi har fått strålende tilbakemeldinger på absolutt alt. De som var på Operapub storkoste seg, for det var et rått nivå! Mange av konsertene hadde fortjent langt flere tilhørere etter tilbakemeldingene å dømme.

– Seteroperaen på Målia var utsolgt på forhånd, men her dukket det opp cirka 50 publikummere ekstra, uten billett. Vi fikk laget plass til dem, og nå vet vi at kapasiteten der er 400 publikummere, avslutter hun likevel optimistisk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke