23. aug
 
Forbereder ikke takketale
Anders Baasmo Christiansen er involvert i 13 av 18 Amanda-priser. Han er personlig nominert i to klasser.

Publisert: 14.aug.2017 10:38
Oppdatert: 14.aug.2017 10:42

Filmene «Kongens Nei», «Børning 2», «Snekker Andersen og Julenissen» og «Hoggeren» dominerer nominasjonslistene; i de fleste klassene fra beste film til beste lyddesign og publikumsprisen. Lørdag er det klart igjen klart for Amandapris-utdeling fra Haugesund.

– I fjor var jeg kanskje en ørliten favoritt med hovedrollen i filmen «Welcome to Norway». Slik er det ikke i år. Jeg har ikke forberedt noen takketale, for å si det slik.

Kompliment

– Men det er stas. Hyggelig å bli nominert for jobben som kronprins Olav i «Kongens Nei», en rolle jeg jobbet så mye med. Og hyggelig med nominasjonen for «Hoggeren», som er en helt annen type film.

– Jeg trenger ikke lenger motta en pris for å tro på hva jeg gjør, men det er et kompliment. Og, ja, så er det vel litt som med Northug, for å bruke litt av sportsspråket; selv om han vinner i Falun, så er han fortsatt på gulljakt i Lahti.

Talentene kommer

– Så mange Anders Baasmo Christiansen-priser som skuespiller, hele vegen fra 2004, og så mange nominasjoner – og fortsatt involvert i så mange priser under årets Amanda-utdeling. Forteller det også noe om norsk film?

– Jeg har ikke tenkt mye på dette. Det koster å lage film og noen produsenter og regissører kan tenke litt «safe» og velge skuespillere de vet leverer, både på kvalitet og tid. Det dukker opp talenter hele tiden. Det var kanskje svært synlig med bølgen som kom med Joner, Aksel, Ane, Nico, Pia og meg. Og etter hvert kom Pål Sverre, Agnes, Jakob, og flere.

– Se bare på gjengen som jobber med serien «Skam». Talenter som Tarjei Sandvik Moe (18) og Ruby Dagnall (17), som jeg jobbet med i Don Juan på Nationaltheatret.

– Det viktigste er å holde seg sulten og nysgjerrig som skuespiller. Utfordre seg selv, med forskjellige sjangere, uttrykk og å tørre bruke nye og mindre «safe» sider av seg selv. Og samtidig ha en ærgjerrighet i det du leverer fra deg. Der passer to av de sitatene jeg lever etter godt inn: «I have to change to stay the same» (maleren De Kooning) og «Det gjelder å ha et høyt laveste nivå». (Ståle Solbakken)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke