21. aug
Stort lag: Disse skal drive Gravdahl videre. Fra venstre: Tina Rørvik butikksjef Torggata, Bente Nesvaag, butikksjef Maxi, Unni Kristiansen, påtroppende butikksjef Maxi, An-Magritt Vangen, styremedlem, Dag Jørgensen, styremedlem, Grethe Bakke, daglig leder, Ola Mørkved Rinnan, Styreleder, Bente M. Vestues styreleder i stiftelsen, Elin Grønvold, kafésjef. Foto: Asgeir Høimoen
 
Fører arven videre
Det er en stor jobb å prøve å fylle skoene etter Anne Bjørg Røed i Gravdahl. Men Røed har selv bidratt sterkt til at Gravdahl kan fortsette som før etter hennes bortgang.

Publisert: 26.jun.2016 22:16
Oppdatert: 26.jun.2016 22:48

Eier og daglig leder av Gravdahl, Anne Bjørg Røed, gikk bort i vinter. Gjennom en årrekke hadde hun jobbet for å gjøre Gravdahl til den litteraturinstitusjonen den er i dag.

Nå er det et stort lag som skal prøve å føre arven etter Røed videre. Og det er en stor jobb som ligger foran dem.

– Vi må prøve å føre arven videre, men vi klarer ikke å fylle skoene etter Anne Bjørg, sier Grethe Bakke, som nå er daglig leder i Gravdahl AS.

– Og nå er vi mange som skal fylle en liten del av skoen hver. Laget må bli sterkere, sier Ola Mørkved Rinnan, som er styreleder i selskapet.

Ny stiftelse

For Bakke og Rinnan har fått med seg en god gjeng som skal ta fatt på jobben. I tillegg til Rinnan består styret av An-Magritt Vangen, Dag Jørgensen og Tor Johansen. Bakke har med seg Tina Rørvik som butikksjef i Torggata, Bente Nesvaag som butikksjef på Maxi og Unni Kristiansen som er påtroppende butikksjef på Maxi.

Sist, men slett ikke minst, skal Anne Bjørg Røeds Stiftelse sørge for et økonomisk sterkt eierskap til Gravdahl. Røed testamenterte sine midler og aksjer til opprettelsen av stiftelsen.

Fortsetter som før

Styreleder i stiftelsen er Bente M. Vestues, og hun har med seg Marit Moen Høyer og Torun Risnes i styret for stiftelsen. Røed testamenterte verdier for to millioner kroner, som gir et godt utgangspunkt for det videre arbeidet.

– Formålet med stiftelsen er å formidle kultur. Vi skal fortsette det arbeidet som Anne Bjørg gjorde, sier Vestues.

Gravdahl vil fortsette med forfatterkvelder og arrangementer som tidligere. Kafeen vil også bli som den var. De vil også bli stående alene, men i et tett samarbeid med Norli-kjeden, slik de også har vært.

– Vi har vært bekymret og spente etter Anne Bjørgs bortgang, men med stiftelsen kan vi drive som vi har gjort, sier Bakke.

– Det blir aldri som det var, men vi må sørge for å drive kontrollert med overskudd, følger Rinnan opp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke