18. aug
 
Foreslår samlet Hedmarken-galla
Bør de fire kommunene på Hedmarken samles om en felles årlig prisutdelingsgalla, etter mønster fra Ringsaker-gallaen?

Publisert: 24.jan.2012 10:42
Oppdatert: -

Det foreslår Ringsakers kultursjef Asle Berteig, etter at Ringsaker fredag kveld avviklet sin galla og prisutdeling med stor suksess.
En av prisene som ble delt ut var den interkommunale Hedmarksprisen, som Ringsaker administrerer i år, og som gikk til Hilde Gustava Ovesen for arbeidet med Gustavas kulturfabrikk i Hamar. Og nettopp Hedmarksprisen er noe som naturlig nok vil stå sentralt i en eventuell prisutdeling som Hamar, Ringsaker, Stange og Løten kan gå sammen om.
Samlingspunkt
- Vi trenger samlingspunkt for kommunene på Hedmarken, og dette kan være det, sier Asle Berteig.
- For vi ser hvilken entusiasme som er knyttet til arrangementet i Ringsaker. Tenk om vi kan få noe av den samme entusiasmen til å omfatte hele Hedmarken!
Det som kreves, påpeker Berteig, er å samle noen priser fra hver av kommunene. På Ringsakergallen ble det utdelt til sammen elleve priser. Og flere bør det ifølge Berteig ikke være.
Han ser også gallaen som et middel til å knytte tettere bånd mellom kultur og næringsliv, og ser for seg at også en interkommunal galla vil romme utdelinger inne både kultur, idrett og næringsliv.
VET OM HVERANDRE
Noe av suksessen for gallaen i Ringsaker, henger sammen med at de fleste har et forhold til prisvinnerne i en kommune. Men Berteig tror ikke at nærheten blir svekket om flere kommuner blir med.
- Det er ikke lenger fra Ringsaker til Løten enn at vi vet om hverandre, sier han.
BØR VÆRE I HAMAR
En felles Hedmarken-galla kan gå på rundgang i kommunene. Men det er også lov å peke på at noe er i sentrum, sier Asle Berteig.
- For meg vil det være naturlig at en felles galla med prisutdeling vil skje årlig i det nye kulturhuset i Hamar, sier han.
EN GOD IDE
Og det er tanker som Hamars kultursjef Terje Halvorsen synes er både gode og spennende.
- Vi har så vidt begynt å diskutere hva vi skal gjøre når kulturhuset står ferdig, sier han.
- Å få til noe som kommunene på Hedmarken har felles, høres umiddelbart ut som noe det vil være spennende å prate om. For vi bygger jo et regionalt kulturhus.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke